Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tanuljam?

Melyik nyelvet tanuljam?

Figyelt kérdés

Angolul beszélek és nemsokára elkezdem vagy a spanyolt, vagy a németet. De mivel csak suliban, kell még egy nyelv, ugyanis a nyelvtanulás a hobbim. Csak sajnos nem tudok egy nyelvre koncentrálni.

A lényeg, hogy van pár nyelv amit kinéztem, csak a baj, hogy tudok dönteni. Fontos, hogy az alapokat tanár nélkül el tudjam sajátítani, akár Interneten vagy programokon keresztül.

Ennek megfelelően segítenétek választani?

A nyelvek, amelyek tetszenek a következők:

- Szuahéli

- Afrikaans

- Holland

- Francia

- Indonéz

- Török

- Görög

- Norvég

- Orosz

- Horvát

- Bolgár

- Szerb

Ennyi lenne, és mint már írtam, nagyon fontos feltétel, hogy pár mondatot (najó egy kicsit többet) el tudjak mondani, és azokat neten vagy egy program segítségével tudjam megtanulni.

Nagyon köszönök minden segítséget!

2015. márc. 1. 18:38
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ, segítőkészséget és linket! Ki fogom próbálni mindegyiket!
2015. márc. 2. 15:24
 12/16 anonim válasza:
Szerintem a francia hasznosabb; sok helyen beszélik:
2015. márc. 2. 15:35
 13/16 murakami ***** válasza:

A japán nyelv nem nehéz a magyaroknak. A japán nyelvtan, és a magyar nyelvtan nagyon hasonló. Ha érdekel a japán nyelv, nézd meg ezt.

https://www.youtube.com/channel/UCrN6cSmzwfwPGWDKJs3uJ8A

2015. márc. 2. 19:12
 14/16 anonim ***** válasza:

én tanultam szuahéliül, főleg autodidakta módon. ajánlom hozzá a teach yourselfet! amúgy egy nagyon aranyos nyelv. én nagyon szerettem. könnyen tanulható, és ha a pár tipikusan afrikai furcsasággal megbarátkozol, egyáltalán nem nehéz. az írás fonetikus, rengeteg angol és jó pár arab jövevényszóval. sokan azt mondják, ez fekete-afrika latinja, mivel közvetítő nyelv az egész keleti partvidéken.

hollandul is tanultam. ez kevésbé tetszett, bár nem egy kifejezetten nehéz nyelv. félúton az angol és a német között - némi franciával fűszerezve :) ha tudsz hollandul, lényegében tudsz afrikaansul is, mivel egyoldalú megérthetőség áll fönn a két nyelv között. (ezzel szemben ha tudsz afrikaansul, nem érted meg a hollandot)

franciául is tanultam, és nyugodtam kijelenthetem, hogy egyenesen utáltam. nekem vmi olyasmi jött le, hogy "az a rendhagyó, ha nem rendhagyó", ráadásul a nyelvtani nemek, és a mindent mindennel való egyeztetés nekem nagyon nem feküdt.

2015. márc. 3. 22:51
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Utolsó: nem tudod, hogy a szuahélit lehet-e online tanulni?
2015. márc. 4. 16:55
 16/16 anonim ***** válasza:
ha beírod, hogy "swahili free course" kiad párat, bár sztem a tuti, ha letöltöd a teach yoursef könyvet mp3-mal. biztos fenn van vmi torrenten
2015. márc. 4. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!