Mit jelent a következő mondat: "Adesso che ho perso la vista chi vedo meglio e di piu. "?
Figyelt kérdés
A Dream Theater Take the Time című számában hallottam, valószínűleg utal a szám tematikájára, de nem tudom lefordítani. Milyen nyelven van?2008. aug. 23. 15:09
1/4 anonim válasza:
Szia! Olaszul van. Vmi ilyesmit jelent: "Most, hogy elvesztettem a látást, még többet és még jobban látok."
De lehet, hogy vki pontosabban lefordítja. :)
2/4 anonim válasza:
Nem vagyok valami profi olaszból, de egyetértek az előttem szólóval. Hasonló problémákra: www.freetraslation.com + www.webforditas.hu persze vissza kell ellenőrizni, mert gép fordítja, de ha csak megérteni akarsz valamit, egyszerűbb mint az eltés netszótárban bogarászni... Ha több dalszöveggyűjteményben körülnézel, biztos megtalálod azt ahol le van fordítva minimum angolra az összes idegennyelvű rész. Bocsánat hogy hosszan és túl sokat válaszoltam, de ne várj mást egy nerdtől...
3/4 tade válasza:
SZia! Magyarul ennyit jelent: "Most, hogy vak lettem, kit latok majd jobban es melyebben?"...de a "di piu" lehet minoseg jelzo is pl. "bene"- jol, "meglio"-jobb "al meglio"- a legjobban, de lehet helyettesiteni a "di più"-val ami lehet a "meg jobban" kifejezes. de sajnos egy mondatot nem lehet szorol szora leforditani..atvitt ertelemben kell gondolkozni..igy ebben a mondatban a "di più" szerintem a "melyebben" szora utal, csak sajnos egy mondatbol nem tudsom kivenni, hogy kire utal az illeto :))
4/4 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat! A zeneszámban közvetlenül előtte a következő sor áll: "I can see much clearer now I'm blind." Tehát valószínűleg nyomatékosítja ennek a mondatnak a tartalmát olaszul.
2008. aug. 25. 18:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!