Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tanul most valaki eszperantóul?

Tanul most valaki eszperantóul?

Figyelt kérdés

Főként az érdekel, hogy valaki magánúton tanulja e a nyelvet, főleg ha nem a diplomához kell, de ez tulajdonképpen másodlagos dolog.

Milyen szinten álltok a nyelvvel?

2010. febr. 10. 12:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
36%
Teljesen hasztalan nyelv, a kutya sem tanulja.
2010. febr. 10. 12:45
 2/13 A kérdező kommentje:
Ehhez képest a 3. legtöbb nyelvvizsgát ebből teszik le nálunk. Ezt mivel magyarázod?
2010. febr. 10. 12:53
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Mert nagyon könnyű nyelv, néhány hónap alatt meg lehet tanulni és lerakni egy nyelvvizsgát.

Az már más kérdés, hogy semmi hasznát nem tudod venni, de legalább van egy nyelvvizsgád.

2010. febr. 10. 13:08
 4/13 anonim ***** válasza:
52%
Ha csak a diplomához kell, akkor mehet az eszperantó. Egyébként ez egy bolond szekta dilettáns és hasztalan nyelve. Nyelvvizsga után gyorsan felejtendő.
2010. febr. 10. 13:14
 5/13 A kérdező kommentje:

"Egyébként ez egy bolond szekta dilettáns és hasztalan nyelve."

Tudod te miről beszélsz barátom? Mekkora tudatlan bolond vagy, kérlek ne szólj ehhez a témához többet, vagy nézz utána miről beszélsz és mondasz véleményt!

2010. febr. 10. 13:36
 6/13 anonim ***** válasza:
90%

Tanulok, és ha már a hasznosságáról van szó, nekem, aki mondjuk nem akarja fél életét az USA-ban / egyéb nyugasti helyen tölteni, már most sokkal több gyakorlati hasznát látom, mint mondjuk a franciának.

Az igaz, hogy sokan a könnyűsége miatt tanulják, de épp emiatt vannak a világ minden részén eszperantóul beszélő emberek. Arról nem is beszélve, hogy ezután mondjuk a spanyol sokkal könnyebb lesz a szókincs-átfedés miatt.

Ja, és épp a középfokúra készülök.

2010. febr. 10. 18:40
 7/13 anonim ***** válasza:
50%

"Tudod te miről beszélsz barátom? Mekkora tudatlan bolond vagy, kérlek ne szólj ehhez a témához többet, vagy nézz utána miről beszélsz és mondasz véleményt!"

Nyelvész vagyok.

2010. febr. 10. 19:38
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nyelvész vagyok."

Ez nyilván feljogosít, hogy emberek egy csoportját érdeklődési körük alapján bolondnak és szektának minősítsd.

2010. febr. 11. 00:58
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Tanulok eszperantóul, és tudok is valamennyire, de nem nagyon tudom megítélni.

Eszperantó fórumokon olvasok, a Wikipédiát is szoktam nézni, de még nem nagyon szóltam hozzá. Az eszperantista közösség jó, csak sokszor nagyon rámennek arra, hogy igen, az eszperantó, nemzetköziség, meg minden.

2010. febr. 11. 11:35
 10/13 anonim ***** válasza:
64%

"Ez nyilván feljogosít, hogy emberek egy csoportját érdeklődési körük alapján bolondnak és szektának minősítsd."

Mindenkinek az a hobbija, amit csak akar. De ettől még tény, hogy az eszperantisták az égvilágon mindennel foglalkoznak, de legkevésbé a nemzetközi nyelvvel. Az eszperantisták lényeg maga a mozgalom, a nyelvet nem is próbálják már trejeszteni, maguk is rájöttek, hogy értelmetlen. Azaz ez egy kis baráti kör (szekta), a saját hitvilágával, tisztelegnek a zöld zászlónak, énekelnek, dalolnak, s jól megvannak. Ez ellen semmi kifogásom, akinek tetszik, az csinálja. De az klátható, hogy ma már az egész nem arról szól, hogy kellene egy nemzetközi nyelv. Mellesleg időközben lett nemzetközi nyelv: az angol.

2010. febr. 11. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!