Miért ejti mindenki a SHimanót Szimanónak?
Figyelt kérdés
Tudtommal az SH-t S-nek ejtjük, magyarul Simanó, és rohadtul nem értem miért hívják Szimanónak?! Az akkor lenne ha így lenne írva: Simano2010. febr. 9. 18:47
1/8 anonim válasza:
Nem ejti mindenki annak. Én sem ejtem, meg az ismerőseim sem. Rossz társaságba keveredtél.
2/8 anonim válasza:
És miért írják a Lidl-ben a kakit khakinak?
3/8 anonim válasza:
Ugyanez:a Lamborghinit sokan Lambordzsininek mondják, ez is hülyeség.
4/8 anonim válasza:
de most komolyan: hogy ejtik a lamborghinit?
6/8 anonim válasza:
attól tudok a fára mászni, hogy a fővárosunkat rajtunk kívül szinte mindenki budapeszt-nek ejti. már javítottam ki idegent, hogy az nem budapeszt, hanem budapessst
7/8 Vadmeggy válasza:
Azért nem tudja kimondani az sz betűt észlénykém, mert a legtöbb nyelvben nincs meg az S hang, hanem helyette Sz-t mondanak. Ezért hiába próbálod kimondatni egy angollal nem fog neki sikerülni, ahogy pl a magyarok a thinket szink-nek mondják.
8/8 anonim válasza:
Kedves észlényező, komolyan gondolod, hogy az angolban nincs S hang?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!