Gondoltátok volna a német nyelvről?
"At the same time, German is the second most commonly used scientific language and the third largest contributor to research and development, as well as an important language in business and culture. Worldwide, Germany is ranked number 5 in terms of annual publication of new books. One tenth of all books (including e-books) in the world are published in German.[14][15] German is also the second most used content language for websites."
forrás: [link]
Nem gondoltam volna, hogy ENNYIRE fontos nyelv a német, azt hittem, hogy csak Közép-Európában meghatározó.
" German is also the second most used content language for websites.""
Ez kicsit hihetetlen számomra, mert ugye akkor a mandarin és angol hogy áll? Egyikről se gondolnám hogy kevésbé használt mint a német.
Mondjuk tény, hogy eléggé fontos, Európában mindenképp.
"Az angol áll az elsö helyen, a mandarin meg nem rug labdába, mert az ottaniak is angolul vannak jelen a neten."
Oké, akkor ott a spanyol, amit szintén a németnél sokkal többen beszélnek és szerintem neten is bőven használnak. Annyira hihetetlen, hogy a német lenne a második. De ha valóban így van, nekem mindegy, csak annyira furcsa, na. :)
Egyáltalán lehet ezt pontosan mérni?
"Oké, akkor ott a spanyol, amit szintén a németnél sokkal többen beszélnek és szerintem neten is bőven használnak."
Jó, csak a spanyol beszélők általában szegény dél-amerikai országokból származó munkások. Velük az átlagembernek nem sok dolga van.
Nekem egyáltalán nem meglepő, miután ezen az oldalon többször írta régebben egy válaszíró, hogy a nyelvek hasznossága nem a beszélők számától, hanem az adott nyelven tanító egyetemek számától, színvonalától, a nyelven megjelent tudományos publikációktól, technológiai újításoktól, az adott nyelv gazdasági súlyától függ. Ezért önámítás azzal példálózni, hogy a mandarin szuperfontos, mert egymilliárd ember beszéli. Persze, rizsföldeken dolgozó éhbérért robotoló munkások. Ettől nem lesz fontosabb a mandarin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!