Since használata az angolban?
Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne,hogy a Since szó után helyesen hogy írnak időpontot. A szöveg ami kellene "Together since 2010.02.20." ez így helyes lenne? a Dátum angol formátumban lenne,csak nem tudom,hogy ez így helyes-e. Nekem ez a konkrét időpont kellene. Köszönöm előre is a válaszokat :)2014. dec. 16. 15:07
1/7 anonim válasza:
Since 20th of February 2010.
Ha jól értem a together szót, akkor:
They have been together since...
2/7 anonim válasza:
Szerintem:
Since February 20, 2010.
3/7 anonim válasza:
Ird be a google keresobe a verziokat es kidobja hogy melyiket szoktak hasznalni a "since" utan!
5/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Igazabol arra utalna hogy miota vagyok egyutt a baratnommel, csak mivel ez gravirozva lenne es magyarul nem hangzik olyan jol, legalabb helyes legyen :D
2014. dec. 16. 19:50
6/7 Vree válasza:
Amit első mond, az a kiejtett, nem a leírt formula.
Tehát ha azt látod leírva, hogy 20/02/2010, azt úgy ejted ki, hogy twentieth OF February, de ez így nem szokás leírni az of-fal...
A hivatalos brit sorrend a dd/mm/yyyy (day, month, year), de a DMY (day, month, year) (hasonlóan a magyarhoz) szintén létezik. Szerintem nincs semmi baj azzal, ahogyan írtad.
A since-het igazából nincs köze a dolognak (amúgy jól használtad, igen);
since után jön az időpont önmagában, ahogyan te írtad.
since February
since last year
since our wedding
since the war
since 14:00
since 1937-01-01
stb.
7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi a megerősítést, és a választ :)
2014. dec. 16. 21:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!