Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért vannak annyian az...

Miért vannak annyian az eszperanto nyelv ellen?

Figyelt kérdés

Olvastam itt az oldalon, hogy hülyeség megtanulni, mert munkához nem jó, meg ilyenek. Pedig sokkalta egyszerűbb mint egy etnikai nyelv. Tudományos kutatások bizonyították, hogy az eszperantó tanulás után sokkalta könnyebb megtanulni indoeurópai nyelveket. (Többek között az angolt is) Szinte éveket lehet megspórolni pár hónap eszperantóval, a nyelv tanulás során.

[link]

Akkor mégis miért mondják, hogy haszontalan?

Más nyelvet sokkal nehezebb elsajátítani, főleg ha nincs nyelvérzéke az embernek. Az eszperantó pedig segít benne. Én tuti egy-két hónapot ráfogok szánni, és mellette csinálni az angolt, sokkal könnyebb lesz nekem.

Szerintem ez lenne a módja a nyelv tanulásnak először az eszperanto (vagy ido, interlingua, occidentál, noviall talán még a latin is stb.)

egy fél év, a gimiben, szakközépben. És utána jöhet a német, angol, francia, spanyol stb.

2014. dec. 6. 14:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/126 A kérdező kommentje:
Jó van mondjátok csak a fásságokat! Meg a mellébeszélést...
2014. dec. 6. 16:28
 22/126 A kérdező kommentje:
#20 egyet értek!
2014. dec. 6. 16:29
 23/126 anonim ***** válasza:
94%

Én nem vagyok ellene, tanulja aki akarja.

De ha elkezdek nyelvet tanulni, akkor azt nézem, hogy

- milyen nyelvek szerepelnek álláshirdetésben

- ha külföldre utazom mennyire tudom hasznosítani (pl. utcán megkérdezni, hogy merre kell menni, helyiekkel kommunikálni)

Több multinál is dolgoztam, egyértelműen az angol az a nyelv, amin tudtam írni a külföldi kollégáknak bármelyik országban is voltak.

Semmi esetre sem támogatnám azt, hogy ezt tanulják más nyelv előtt.

2014. dec. 6. 16:31
 24/126 anonim válasza:
89%

"Jó van mondjátok csak a fásságokat! Meg a mellébeszélést..."

Szerintem én itt be is fejeztem a veled való társalgást, további szép hétvégét neked :)

Ha már a tudományos cikkeknél tartunk: [link]

2014. dec. 6. 16:35
 25/126 A kérdező kommentje:
#24 Milyen érdekes, a százalék értéked... Mintha veled eddig nem is vitatkoztam volna. Csak nem több akuntod van, amiről felpontozod a válaszaidat?!
2014. dec. 6. 16:39
 26/126 anonim válasza:
91%
De, valójában az összes többi válaszoló is én vagyok :)
2014. dec. 6. 16:41
 27/126 A kérdező kommentje:
És ebben az a vicc, hogy ez lehet nem is vicc...
2014. dec. 6. 16:43
 28/126 anonim ***** válasza:
92%

Itt egyedül te kaptad fel a vizet kedves kérdező!

Az a wikipédia cikk nem hivatalos forrás, nem valódi tény anyag. Simán átírhatnám az egészet minden következmény nélkül. Ha átírom X dologra akkor is azt hozod fel bizonyítékként?

2014. dec. 6. 16:51
 29/126 A kérdező kommentje:

Tudod vannak bizonyos irány elvek a wiki-ben...

[link]

Egyébként az ötödik legmegbízhatóbb oldal a világon, információim szerint. Persze, hogy felkaptam a vizet. Nehezen viselem az ostoba hülyeségeket, amiket csináltatok... De ezt a hibát többet nem követem el. Megyek inkább tanulok egy kis idegen nyelvet, sokkal több értelme van mint veletek vitatkozni, a tényeken...

További kellemes hétvégét, és ócsárlást! :)

2014. dec. 6. 16:59
 30/126 A kérdező kommentje:
Ui: Ha most ésszerűen fogalmaztátok volna meg az érveitek, lehet hozzá sem szóltam volna, a kérdéshez...
2014. dec. 6. 17:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!