Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magán nyelvtanároknak kell...

A magán nyelvtanároknak kell tanári végzettség?

Figyelt kérdés
Kell végzettség mint pl. egy iskolai tanárnak? Köszönöm!!!

2014. dec. 4. 19:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
36%
#5 Én akkor sem fizetnék tanításért egy nem nyelvtanár végzettségűnek, ha anyanyelvű. Arról lehet szó, hogy beszélgessen velem, gyakorolhassam a nyelvet, de magyarázni valószínűleg úgyse megbízhatóan tudná, pláne egy tanítási módszertant valamilyen koncepció mentén felépíteni.
2014. dec. 5. 06:20
 12/12 anonim ***** válasza:
71%

Én pl. elég jól tudok angolul, gyerekkorom óta tanulom, kéttannyelvűbe és angliai egyetemre jártam, három felsőfokúm van belőle, mégsem mertem soha angoltanítást vállalni. És nem is értettem soha azokat a nálam kevésbé tudó ismerőseimet, akik igen. Én mindig úgy éreztem, hogy bármennyit is tudok, nem vagyok angoltanár, nem ismerem úgy pl. a kiejtés elméletét, vagy nem tudom olyan átfogóan elmagyarázni a nyelvtani szerkezeteket, mint valaki, aki tanári végzettséggel rendelkezik. Olyat már csináltam, hogy a saját gyakorlásomra korrepetáltam diákokat ingyen, de pénzt nem mernék érte kérni, mikor tudom, hogy ezen a piacon van olyan, aki több évtizedes tapasztalattal rendelkező nyelvtanár.

Amúgy a kérdésről annyit, hogy nyilván nem kell, hiszen az egész magántanítás nem hivatalos. Én pl. még a legkomolyabb végzettséggel rendelkező magántanárok között se láttam olyat, aki valaha számlát adott volna és adózott volna a magántanítás után. Innentől kezdve az egész fű alatt megy, nincs államilag szabályozva, hogy mi kell hozzá és mi nem, csak a tanítvány dönti el. Viszont valamit tudni és valamit tanítani az két nagyon más dolog, erre én is a saját tapasztalatomból jöttem rá. Volt olyan némettanárom, aki szinte anyanyelviként beszélte a nyelvet és szakfordító volt, de tanárnak valami csapnivalóan rossz volt. Azt se tudta, hogy kell tanítani, semmit nem tudott elmagyarázni.

2014. dec. 5. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!