Mire jó a francia nyelv? Mire tudnám felhasználni?
Szia!
Én francia kéttannyelvűbe járok, szóval elmondok pár dolgot:
- Magyarországon a franciát nem tucatszámra tanulják
- rendkívül szép nyelv, én angolt tanultam és tök jó, mert az angolok szókincsének 20% a franciából származik
- egyetemen rengeteget érhet egy felsőfokú, akár angolból akár franciából
- ha franciát tanulsz rájössz mennyire másabb a felfogás itt Magyarországon, mint a franciáknál
Én az egészségügyben szeretnék dolgozni (nem ápolóként :)) ott is rengeteget fog érni a felsőfokú + az abból nyert pontok.
Azok szerint meg akik nem szép nyelv, szerintem elcsitulhatnátok.
Gondolom a merci beaucoupon kívül semmit nem tudtok franciául. Én is azt gondoltam, hogy a francia egy csúnya nyelv, de amióta tanulom megszerettem. :) De amíg ti csak átkapcsoltok az Euronews-ra és nem értetek semmit addig jó hogy nem kedvelitek.
Pár példa: http://www.youtube.com/watch?v=HqlVTdTHxkY&feature=related
Ha komolyan tetszik neked a nyelv, akkor mindenképpen ezt válaszd! Komolyan!
Én is úgy jártam, hogy 2. nyelvet akartam választani és nagyon nagyon akartam a franciát, csak mindenki mondta hogy azzal nem sokat fogok érni, az nagyon nehéz, sose lesz nyelvvizsgám, stb. Én meg sajnos hallgattam rájuk.
Szerintem csodálatos nyelv és még azóta is bánom, hogy a németet választottam, mert az ahhoz képest borzalamsan ronda és mivel nem is érdekel, szabadidőmben abszolút nem is foglalkozok vele.
Azt válaszd, ami érdekel, mert azzal legalább fogsz foglalkozni!
A német is szép tud lenni a maga módján.
Csak nagyon sokat kell vele szenvedned, amíg erre rájössz.
Én hatodik éve tanulok németül és az első négy évben utáltam mint a sz@rt, most viszont már nagyon szeretem.
De az tény, hogy a francia a világ egyik legszebb nyelve.
Bár szerintem az olasz szebb.
L
Szerintem szép nyelv a francia és izgalmas, sokszínű a francia kultúra. Ráadásul Franciaország mellett nem csak Nyugat-Európában (Belgium, Svájc) beszélik, hanem egy csomó afrikai országban és Kanadában is.
Egyetértek a bizonyos L-lel, a német valóban szép. Elmondom, én milyen lelki fejlődésen mentem vele keresztül: az elején én is utáltam, mint a szart, ráadásul rondának is tartottam, plusz angolul kifogástalanul tudok, úgyhogy hasznát se igen láttam
...
aztán még jobban megutáltam
végül elértem azt a fázist, hogy ez már annyira szar, hogy már jó
végül pedig megszerettem, mert benőtt a fejem lágya, és rájöttem, hogy minden nyelv megszerethető:D
Viszont a franciát én sztem az életben nem fogom tanulni. Alapból utálom, hogy 20 szótagot leírnak a végére, amit nem is kell kiejteni. Tiszta pocsékolás.
Nos.
Bármilyen idegen nyelvet tanulni hasznos.
A franciát azért kellhet megtanulni, mert a franciák nem szeretnek idegen nyelveket elsajátítani. A töritanárom szerint úgy vannak vele, tanuljon meg a világ franciául, ők nem törik magukat! :D
A viccet félretéve...
Minden nyelvvel munka van. Meg kell tanulni a szabályokat...stb.
És ha tudsz egy másik emberrel kommunikálni, pl. franciául, az csak jó lehet neked. (Kivéve, ha szidod, mert kihajtott eléd, de ahhoz nem kell a nyelvet külön...szóval, ahhoz elég egy-két videót megnézni:D)
Minden nyelv jól jöhet. Egyszer még szükséged lehet rá...
Mit lehet kezdeni vele? Kapcsolatokat teremteni akár munkában, akár magánéletben. Ne hagyd ki!
És ha az tetszik a többi közül, válaszd azt! Ha esetleg megtetszik egy másik is, később tanulhatod azt is. 90 évesen is elkezdhetsz angolozni, bár nehezebb lesz, de megteheted, ha neked most a francia kell.
Legyen az!
Veró (Angolt és latint tanulok. Nem bántam meg. Később németet szeretnék tanulni, fősuli közben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!