Szerintetek meg lehet tanulni egyedül angolul?
Azt megkérdezhetem, hogy te mit értesz anyanyelvi szint alatt? A szókincsed például kb hány ezer szóból áll? Illetve fel tudnál sorolni néhány olyan (szép)irodalmi művet, amit gond nélkül el tudsz olvasni angolul?
meg lehet tanulni legalabb kozepszinten egyedul, nekem igy jott ossze a roman majd az angol, foleg sorozatok segitsegevel
de azert tobb kell mint egy ev, foleg ha 0-rol indulsz
Sok sikert a kerdezonek!
3-as! Ne magyarazz mar, egy ev alatt, "anyanyelvi szint". Na jo, mint mar valaki irta, attol fugg, hogy neked mi szamit anyanyelvi szintnek.
Webforditassal beszelgettel angol anyanyelvuekkel? Jo szorakozast szolgaltattal neki, az biztos.
Koszonom, Utolso!
Kiprobaltam, majdnem olyan zagyvasag mint angolrol magyarra.
"Hogy hány ezer szóból áll a szókincsem, várj megszámolom a kedvedért"
Tessék, számold meg:
Nem kétlem, hogy magas szintre el lehet jutni kitartó tanulással, de másfél év alatt az anyanyelvi szint kicsit hihetetlennek tűnt. Azért bátorkodtam említeni a szépirodalmat, mert ott lehet igazán embert próbáló szófordulatokba és nyelvtani szerkezetekbe botlani, míg egy online játékban a chat kimerül a "lol pwnd asd" szintű megnyilvánulásokban (annál is inkább, mivel a játékosok zöme maga is idegen nyelvként töri az angolt).
"Ha egy kisgyermek, aki meg sem közelíti egy felnőtt szellemi kapacitását, képes tanulni könyvek nélkül, akkor neked is menni fog."
Lehet könyvek nélkül tanulni, de azért meglátszik az ember helyesírásán, ha soha nem vett könyvet a kezébe - elég csak körülnézni ezen a weboldalon :D
Illetve van néhány olyan nyelvtan (pl. future perfect continuous), amit "éles" helyzetben a büdös életbe soha nem fogsz hallani, de azért hozzá tartozik az angol nyelvhez - és egyúttal az anyanyelvi szinthez is.
Mindezek ellenére én nem leszólni akarlak - a kitartásod csodálatra méltó és példaértékű, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jól tudsz angolul -, csak az anyanyelvi szintet érzem egy picit túlzásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!