Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az oosz vagy a német nyelv...

Az oosz vagy a német nyelv nehezebb?

Figyelt kérdés
Mindenféle szempontból nézve melyik lehet a nehezebb?

2014. nov. 10. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a német. De ez nagyon egyénfüggő.
2014. nov. 10. 20:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Sokan mondják, hogy a német, de szerintem az orosz. Fene tudja, talán csak azért, mert a németet korán kezdtem. De az oroszban szerintem még a németnél is több macera van. Nagyon sok kis szabályt meg kell tanulnod ahhoz, hogy egyszerűbb mondatokat is összerakj.
2014. nov. 10. 23:15
 3/4 chtt ***** válasza:

Ahogy az egyes mondja, ez nagyon egyéni. És a kettesnek is igaza lehet abban, hogy talán az is számíthat, melyik nyelvet tanultabb előbb.

Németül nem tanultam, de az orosz könnyebben ment, mint az angol, és az orosz volt az első nyelvem, mert akkoriban még csak azt lehetett tanulni. A mai napig az orosz a szívem csücske (szóval rám ne feltétlenül hallgass, mert kicsit sem vagyok ám elfogult. :)))

2014. nov. 11. 08:41
 4/4 anonim ***** válasza:
A német sok tekintetben a magyarhoz hasonlóan építkezik. Oroszul nem tanultam, de ha eltekintünk az írástól, akkor a nemek meghatározása egyszerűbb, mint a németben. A ragozás viszont bonyolultabb.
2014. nov. 11. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!