Tényleg olyan nehéz nyelv a német, mint mondják?
Nem konnyu nyelv, de eleg logikus.
Szerintem itt Europaban tobbre mesz vele mint a japannal vagy orosszal.
Én a németet és a japánt egyszerre tanulam. Nem kell feláldozni az egyiket a másik oltárán. :D
Nem nagyon van olyan hogy nehéz nyelv. Csak kedv hiány max...
Én németet tanultam először és utána kezdtem angolt tanulni, lehet mondjuk azért mert évekig tanultam a németet, de nekem a német könnyebben ment mint az angol, főleg az írásbeli résznél.
Európában a német és az angol tényleg jó párosítás, de írod az oroszt, hogy azt is szeretnéd tanulni, az orosz szerintem nehezebb, mint a német.
De én nem hagynám abba a japánt sem, ha jól megy, meg szeretem is, hanem mellette, vagy miután már japánból elértem a kívánt szintet elkezdenék egy új nyelvet.
"Tényleg olyan nehéz nyelv a német, mint mondják?"
Az attól függ, milyen szinten kívánod beszélni. Ha mondjuk alapfokig akarsz eljutni, akkor nem nehéz. Ha felsőfokon, vagy épp afölött akarod beszélni, akkor több munka van vele, mint az angollal.
Az angolnál és az újlatin nyelveknél természetesen nehezebb (ezeknél mi nem?), de amúgy a nyelvek között világszinten nem tartozik a nehezebbek közé. Csak több dolog van, amit memoriterként kell benne tanulni, anélkül, hogy logikát találnál benne.
Ami a hasznosságot illeti, valószínűleg sokkal jobb befektetés, mint a japán. Európában mindenképp. Ha ez a szempont, akkor mindenképp a németet válaszd, a japán meg maradhat mellette hobbinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!