Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mikortól kezdődött nálunk a...

Mikortól kezdődött nálunk a homoszexuálisok melegekként való elnevezése, kik állhatnak a mostanában divatos új-nyelv kialakítása mögött?

Figyelt kérdés

2014. okt. 23. 11:39
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Off, de ha szerinted a meleg közösség deviáns, akkor joggal mondhatják ők is a hetero közösségre, hogy deviánsak, igaz???? Ha én ezt a filmet szeretem, te meg azt, akkor melyikünk deviáns, hm??
2014. okt. 30. 13:13
 12/12 anonim ***** válasza:

"A meleg szónak ez az értelme már a XX. század közepén létezett a magyarban"

Úgy tudom, hogy nem ők kezdték használni ezt a szót, hanem rájuk kezdték mondani,és nem volt egy pozitív jelző. Ők vették át másoktól, és nem fordítva. Ettől kezdve kicsit vicces számon kérni rajtuk.

Azon senki nem akad fenn, hogy a természetvédőket zöldeknek nevezik, pedig a zöld egy szép szín. Itt nem a szó a lényeg, hanem hogy mennyire utáljuk azt, aki használja.

2014. okt. 30. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!