Megszeretném tanulni a német nyelvet,és Ausztriában dolgozni.Az a gondom,hogy bevittek az erdőbe.Mindenféle vicc nélkül.Az igeragozással meg az egészel.Kicsit olyan most,mintha elbirnék egy 80 kilós zsákot,és még rátesznek hármat.Teljesen leterhelt.Közben meg van aki játszva megtanulja,és biztos vagyok abban is hogy van valami logikája,és trükkje az egésznek.Akár a nyelvtani részének akár a ragozásnak.Pl Nekem szakács szakmám van.Én elmondok pár hasznos dologot.Ha nem akarod kidobni a kenyeret akkor tedd egy szellős zöldséges zsákba (pl hagymás zsák) és sütőben kis hömérsékleten szárítsd,aztán diodarálon ha ledarálod lesz zsemlemorzsád.Így a kenyér sem.megyen kárba,és jó célra lesz használva. Másik példa a főtt tojást sokkal könnyebb megpucolni ha fövés után kb 10 percre hidegvizbe teszük.Kicsit meg törve hogy a hidegvíz a tojás,és a hélya közzé mehessen.Nos ! Ilyen hasonlatok vagy példák érdekelnek a német nyelvből,és a nyelvtanról.Ha pl tudnám,hogy minden tárgy DAS,és csak 10 tárgy kivétel ezalól akkor elég lenne csak a kivételeket megjegyezni,azt a tízet.Ebben szeretnék segítséget kérni !
A német nyelv nem tartozik a könnyen megtanulható nyelvek közé. Idő kell hozzá.
Ha ausztriában akarsz dolgozni, akkor elég ha alapszinten megy minden. A legfontosabb, hogy szavakat tanulj!! Ezek nélkül semmi nem fog menni! Vannak nagyon jó témakörös könyvek is, amik segítenek ebben (ha kell tudok segiteni)
A nyelvtani résznél elég ha tudod a jelenidőt ill. múlt időt. A bonyolult mondatkapcsolatok sem kell alapszinten tudni. A névelőket meg felejtsd el :D nem lényeges! Egyet sem használok vagy csak mondok valamit. Ha akarják megértik! :)
2014. júl. 23. 17:48
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm írók egy privát üzenetet önnek.
2014. júl. 26. 10:40
3/4 anonim válasza:
Vannak csodamódszerek, csak titokban tartják őket !
Nagyobb intelligenciával rendelkező teherbíró típusokat
NULLÁRÓL két hét alatt tárgyalóképesre lehet fejleszteni egy adott szaknyelvben... nekem ezt egy angol nyelvtanár mesélte kb. 20 éve... az illető reggeltől estig tanul, teljesen átmossák az agyát, de tényleg fog tudni tárgyalni :)
2014. okt. 24. 00:45
4/4 anonim válasza:
Úgy lehet a legkönnyebben nyelvet tanulni, hogy megtanulsz néhány alapot, és aztán sok filmet nézel, olvasol(olyan nyelven amit meg szeretnél tanulni)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!