Szerintetek hülyeség csak azért tanulni egy nyelvet, mert tetszik, de kezdeni nem akarok vele semmit?
Pár hónapja kezdtem el tanulni egy új nyelvet. Minden függőben lévő sulimat befejeztem (főiskola, jogsi), angol nyelvvizsgát letettem stb. Most már csak dolgozom, nem rohangálok egyik óráról a másikra munka előtt és utána. Néhány hónapig jó is volt, meg kényelmes, de aztán kezdett nagyon lapossá válni. Így belekezdtem a nyelvtanulásba, mivel a munkám is olyan, hogy rengeteg időm van napközben a tanulásra. Napi 1-2 óra szabadidő a minimum a munkahelyemen.
Úgyhogy igazából nagyon megtetszett, és miért ne alapon kezdtem el tanulni. A barátaim, családom támogatnak, de kaptam már olyan megjegyzéseket, hogy semmi értelme, minek tanulom, ha úgysem akarok külföldre menni dolgozni stb.
Én úgy gondolom, most már megérdemlem, hogy azt tanuljam egyszer az életben, amihez nekem van kedvem, és nem azt, amit muszáj.
Ti melyik állásponton vagytok ilyesmivel kapcsolatban?
Miért lenne hülyeség?
Szerintem egyáltalán nem lenne elpocsékolt idő. Egyrészt, soha nem tudhatod mikor lesz hasznos, és társaságban is simán bedobhatod, hogy amúgy te kicsit beszélsz azon a nyelven.
Másrészt pedig az ismeretségi körömből még senkinek nem származott baja abból, hogy megtanult egy-két plusz nyelvet...ez teljesen rendben van, egy hobbi ha úgy vesszük.
Szóval sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!