Hogyan, milyen módszerrel tanult meg itt bárki JÓL egy idegennyelvet úgy, hogy nem élt, nem dolgozott az adott nyelvterületen?
Még általános iskolából volt egy kis alap angolom, mikor elkerültem egyetemre. Itt sikerült belecsöppennem egy nemzetközi társaságba, napi szinten beszéltem velük angolul, és a kis alapomból perfekt lett 4 év alatt. A nyelvvizsgát játszva tettem le, azóta kijöttem Londonba és az állásinterjúkon rendre ledöbbennek, hogy még csak 1-2 hónapja vagyok kinn, és "perfect, brilliant, excellent" és hasonló jelzőkkel illetik az angolomat.
Szóval csak használni kell napi szinten, ennyi a titok, a környezet nem számít.
perfekt nyelvtudás nem létezik, én már eleve sanda szemmel nézek arra, aki ilyesmit állít magáról. :))
(persze attól még lehet kiváló nyelvtudása, csak nem szeretem, amikor ilyeneket mondanak emberek - igaz, hogy nagyon profi nyelvtudással és magas intelligenciával rendelkező embert én még életemben nem hallottam ilyet állítani magáról (sem), pedig elég sokukkal találkozom rendszeresen).
na mindegy.
a lényegre térve, nekem az működött, hogy iszonyatosan intenzíven foglalkoztam vele, mintha magamra öntenék egy dézsát, aztán hagytam szinte magától leülepedni a dolgokat. nagyon sokat segítenek a filmek eredeti nyelven, újság- és könyvolvasás, még akkor is, ha a felét nem érted. amikor én tanultam még nem volt google fordító és online szótárak, de még mostanra is javaslom, hogy használj papíralapú szótárt az ismeretlen szavakhoz, így jobban megdolgozol érte, többször is látod az adott szót, jobban bevésődik.
milyen nyelvet tanulsz?
14:51: ha újra elolvasod a kommentem, és megerőlteted a magyar tudásod is, akkor rájössz, hogy mások állítják a perfektet, nem én....Másfelől mindenki tudja, hogy perfekt mint olyan, nem létezik, sehol és semmilyen téren, de ettől függetlenül szoktunk ilyet mondani, ha valami nagyon jó...
Tipikus magyar dolog egyébként az élő fába is belekötni, intelligens ember nem tesz ilyet ;)
"a kis alapomból perfekt lett 4 év alatt"
ilyenkor kell azt mondanom, hogy én kérek elnézést?
biztos tipikus magyar dolog, én nem tudom, de ez messze volt az élő fába belekötéstől, csak nem szeretem, ha ezt használják nyelvtudással kapscolatban (de ez már az én bajom, és nem, nem szoktuk használni ezt a megnevezést, még akkor sem, ha megközelítőleg igaz).
kérdező, ne csüggedj, ne vegye el az önbizalmadat, ha nem értesz valamit, legyél kitartó, dolgozz rajta még többet, ennyi az egész:)
csak azért, mert te nem szereted, nem kell belekötni másokba...itt használják, mindenre, nem csak nyelvtudásra, és az, hogy te nem szeretsz valamit, a te egyéni szociális problémád...csak azért, mert én nem szeretem a hamburgert, nem fogok belekötni azokba, akik éppen azt eszik, mert nekem nem tetszik...
mint mondtam, a perfektet mások mondták, ezek után igen, merem használni én is... tudod, én nem könyvekből meg szótárakból szereztem a tudásom, hanem használattal+ egy ideje kint is élek, tehát had tudjam már jobban, mint hallok magam körül és mi az általános szóhasználat. De tudod mit, nem is igazán érdekel, mert attól, hogy neked nem tetszik, attól még nekem nem lesz rosszabb az angolom :D
Kérdező, elnézésedet kérem, természetesen nem akartam összeoffolni a kérdésed, nem gondoltam, hogy még ebbe is bele tud kötni valaki, ha segítő szándékkal válaszolok :D De a lényeg továbbra is az, hogy használd. Keress levelező társakat, chateljetek, aztán ha bátrabb vagy, skypeoljatok. Semmi nem tud gyorsabban tanítani, mint a gyakorlat és sokkal élvezetesebb is, mint magolni. Amikor számodra ismeretlen szót látsz vagy hallasz, az elején még megnézegeted szótárban, aztán egyre több ragad rád :) Filmeket pedig nézz angolul angol felirattal és egyre többet fogsz érteni :)
nyugi, nem csaki nekem nem tetszik, ezért próbálom gyomlálni, ahol tudom, de nyilván kevés sikerrel, ha azt sem érted, hogy az angol perfect szóhasználata és a magyarul használt "perfekt nyelvtudás" között mi a különbség. biztos nem láttad azt sem, hogy téged idéztelek, te mondtad, hogy perfekt szintig jutottál. de tényleg nem érdemes ennyit szórakozni ezen, nem vagyunk egy hullámhosszon (ez gondolom téged sem zavar).
(ha bele akartam volna kötni valamibe, akkor valószínűleg az lett volna, hogy milyen érdekes, hogy Angliában valakinek az angoltudását magasztalják egy állásinterjún, amikor ennek ott alapnak kéne lennie, bárhonnan is érkezzen az illető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!