Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki letudja fordítani ezt...

Valaki letudja fordítani ezt nekem? (angol)

Figyelt kérdés

I saw him and knew I was going to run, but what is bothering him is why." We live on about 48 acres of farmland, about 30 of which is basically his. My father

Innen van: [link]

2014. szept. 6. 13:19
1 2
 11/15 chtt ***** válasza:
100%

Hm, csatlakozom a bénák sorához. :)

Személy szerint kicsit izgatna, hogy hol van a másokat lebénázó emberke értelmes (nem gugli) fordítása, esetleg magyarázattal együtt, de én a folyékonyan beszélő, felsőfokon tanuló tesó fordításának is tudnék örülni. Igazán rászánhatná magát két mondat erejéig, hogy a még nem felsőfokon tanuló tesókának segítsen.

I saw him and knew... - Megláttam és tudtam...

Szerintem az igekötő értelmesebbé tenné az elejét, de a jelen idejű mondatbefejezéssel én sem igazán tudok mit kezdeni. Azzal vigasztalom magam, hogy nem ismerjük a teljes szövegkörnyezetet. Erre utal szerintem a "my father" után lévő három pont is. Kíváncsiságból megnéztem azt a "298 px"-et meg a "thumb"-ot. Kár volt. Én is majdnem elszaladtam. :)

Kedves folyékonyan beszélő angolosok. Érdeklődve várom a megoldást.

:)

2014. szept. 6. 16:15
 12/15 A kérdező kommentje:
chtt ,hát igen vannak durva a dolgok a neten, pont ezért érdekelt hogy mi állhat a hátterében.Mondjuk azokra én nem kattintottam rá mert már láttam a videót..annyi elég volt.Köszönöm a normális válaszokat :)
2014. szept. 6. 19:22
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván az "I saw..."-os mondat előtt volt valami, ami megmagyarázza, hogy miért van a második mondatrész jelenidőben.

Megláttam, és tudtam, hogy futni fogok, de ami zavarja, hogy miért ("tettem azt").

Azt tudom elképzelni, hogy a mesélő elbeszél egy múltban történő eseményt, ami a jelenben hat (zavarja) a hímnemű említett személyt. Nem nyelvtani igeidőkre apellálok, hanem egy lehetséges megfejtésre. :)

2014. szept. 6. 20:45
 14/15 anonim ***** válasza:

Why the Long Face.avi:

Szo szerint kb. miert a hosszu arc? (ami a lo hosszukas fejere is utalhat) Atvitt ertelemben pedig: miert szomorkodsz?

"I saw him and knew I was going to run, but what is bothering him is why."

Ezt mar eleg jol leirtak.

Lattam [ot], es tudta(m), hogy el fogok futni, de ot az zavarja, hogy miert [futottam].

We live on about 48 acres of farmland, about 30 of which is basically his. My father...

Nagyjabol 20 hektarnyi foldon elunk, ebbol kb. 12 hektar lenyegeben az ove. Apam...

A kornyezet (tortenet) nelkul ebbol tobbet nem lehet kihozni. Probaltam rakeresni reszleteire, de nem ismer idezet, es nem talaltam semmire sem utalast.

Amugy a CreepyPasta egy horrortortenetes oldal. Eleg sokszor direkt nyitva hagyjak a tortenet veget, vagy misztikusan fogalmaznak, kepeket irnak le. Horrornal egyebkent nem ritka az ilyen.

Egyik kedvenc tortenetem az oldalrol a Russian Sleep Experiment. Teljesen elethuen indul a tortenet, egy olyan kiserletet mesel el, ami akar meg is tortenhetett volna az adott korulmenyek kozott (lehet, hogy volt is ilyen, nem tudom). Aztan fokozatosan egyre meredekebbe valik. A legveget szerintem eltulozta a szerzo, de ennek ellenere tetszik.

A masik nagy kedvencem a Psychosis, ami egy fickorol (talan informatikusrol) szol, aki egyre paranoidabba valik, elszakad a valosagtol, aztan a gepektol is. :)

Mondjuk aki egy bologato lotol megijed, annak nem biztos, hogy megfelelo esti mese helyett, de a tobbieknek ajanlom (ha szeretik ezt a stilust).

2014. szept. 7. 10:32
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Kár hogy törölték az még februárba pedig engem nagyon érdekelt volna bővebben. Előző:Én Szefi élő adásában láttam csak a videót és onnan kezdett érdekelni ez az egész creepypasta dolog.Mellesleg észre vettem hogy 2 bevillanás van a videóban.1. a nő a 2. meg nem tudtam megállítani,de azt hiszem nem is baj :)
2014. szept. 7. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!