Mirt mondjátok folyton azt, hogy "tök, tökre"?
Értsd...pl:Tökre jó.
És rengeteg olyan ember van,akinek minden mondatában ott van a "tök,tökre"
:O
Nagyon idegesit:(((
Milyen meglepő, hogy a bankban meg a hivatalokban is emberek dolgoznak :D
Egyébként én is bankban dolgozok, és mi inkább szarozni szoktunk, remélem az jobban tetszik.
Nem kell ilyen hülyeségeken fennakadni :)
Ez a büdös kapitalista imperialista liberális zsidó karvalytőke korrupt vadhajtása!!! Az izraeli töktermesztők erőszakos marketingstratégiája és tudatalatti manipulációs konspirációja!!! Beléd sulykolják (naná, hogy a büdös szabadkőműves illuminátus sátánszolgája bankokban is), hogy "tök, tök tök!!!" És mikor mész a piacon, nem is szereted mégis megveszed!!!
Amúgy meg a banknak a célja az, hogy jó drágán rád sózza a kölcsönt, valami olyanra amire nincs is szükséged. Na mármost az egyszeri ostoba mezei emberrel hogy ért a legjobban legközvetlenebbül szót a bank? Hát nem százalékokkal meg gazdasági szakterminológiával, hanem a "tök"-kel. Mert így a buta parasztnak is szimpi lesz a nagy gonosz öltönyös ügyintéző pincsi
Nem hiszem, hogy ezzel baj volna, nem tartom igénytelennek sem, aki így beszél. A szleng nem rosszabb nyelvhasználat, hanem bizonyos körökbe tartozó, mint ahogy a köznyelv sem jobb, csak az az elfogadott. Tény, hogy hivatalos helyeken nem illik, például egy állásinterjún én nem használnám. De egy bankban még örülnék is, ha lazább volna az ügyintéző, mármint csak nyelvileg (értsd: barátságos), mert az ilyen komolyabb helyeken is jól esik.
Valóban a tökéletesen szóból rövidült le, a tökre meg már nyilván abból képződött. És hogy miért mondják az emberek? Megszokásból, figyelmetlenségből, vagy mert nem tartják gondnak.
Kérdező, hány éves vagy vajon?
Idősebb lehetsz, mert a fiatalabbakat ez nem nagyon szokta zavarni.
Előttem többen leírták, hogy a tökéletesből származik, könnyed, köznyelvi, azért használják.
De tulajdonképpen miért zavar, szerintem sokkal rosszabb ma a yolo-zás, és az a sivár színvonal ami az éjjelnappalbudapestben van, ehhez képest a tök kifejezés nem olyan szörnyű.
Persze, megértelek Téged is, tulajdonképpen száz éve sokkal szebben és igényesebben beszéltek, manapság Erdélyben, Felvidéken őrzik leginkább azt a stílust, nekem is tetszik nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!