Honnan származnak, ki találta ki és mikor a "csúnya" szavakat káromkodásokat?
Figyelt kérdés
2010. jan. 8. 21:41
2/9 anonim válasza:
Szerintem a jó Istem volt,mert rájött arra,hogy milyenek az emberek!
3/9 anonim válasza:
Mikor melyiket. A f*ck állítólag a Fornication Under the Consent of the King rövidítése, mert a középkori Angliában a király engedélyét kellett kérni a házaspároknak, hogy nemi életet élhessenek.
4/9 anonim válasza:
A csúnya beszéd és a káromkodás nem ugyanaz (ezt egy katolikus, és egy "szeretetegyházas" ismerősömtől tudom.)
Káromkodás volt eredetileg az, ha az Isten (Jézus, Mária, szentek) nevét nem imába foglalva használta az illető. Pölö, szépen mondva, ha valami baj érte, és azt mondta, az isten hibája volt.
A csúnya szavakat nem tudom. (De olvastam olyan '70-es években írt gyerekkönyvet, amiben azt mondták, hogy macskaszar)
5/9 anonim válasza:
a fuck a közhiedelemmel ellentétben nem rövidítés. az csak egy buta városi legenda.
6/9 anonim válasza:
7/9 A kérdező kommentje:
köszii mindenkinek:D
2010. jan. 9. 18:29
8/9 anonim válasza:
és még ez a szó is többszörösen költődik át magától, b˘@sszus, b˘@sszuskulcs
9/9 anonim válasza:
22:56
én is hallottam ezt a legendát csak az első éjszaka jogával.
Már nem emlékszem, hogy volt pontosan, de annak is fuck volt a rövidítése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!