Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Es wird gut sein, vagy es...

Es wird gut sein, vagy es wird gut? Melyik a helyes?

Figyelt kérdés
Esetleg es wird gut werden? Kicsit összezavarodtam. Ha a létigét akarom jövőidőbe tenni, akkor elég csak a werden, vagy werden + sein?

2014. jún. 23. 18:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Én is kérdezek hasonlót: ha azt akarom kifejezni, hogy: Ezt kérem. Pl. boltban, és magyarul azt mondanám, hogy: Ez jó lesz. , azt hogy kell németül mondani?
2014. jún. 24. 11:46
 2/3 Vookie ***** válasza:
Nyelvtanilag megmagyarázni sajnos nem tudom, de ha azt akarod mondani, hogy majd (minden)jó lesz, akkor : es wird gut. Szóval a "nem lesz semmi baj"-irányában. De ha mint az elsö válaszoló-kérdezö :) azt a jó lesz-t keresed, mint:" igen, az a darab hús jó lesz, becsomagolhatja" akkor viszont az jelen idöben helyes: das ist gut (das nehme ich)
2014. jún. 24. 12:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Köszönöm, én is épp így gondoltam. Ezt válaszoltam valakinek egy korábbi kérdésére, és csúnyán lepontozták. Most megerősítettél, hogy mégiscsak jó volt.
2014. jún. 25. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!