Mi a különbség a COULD és a MAY/MIGHT között? Mikor melyiket? PLs, nyelvvizsgára kéne
Pár nap és angol nyelvvizsgám lesz. Tételeket írogatok és most össze vagyok kavarodva kicsit...
Mikor melyiket kell használni?
Pl. azt hogy mondanátok,hogy :
-Mehetünk busszal is, kocsi helyett.
-We could go by bus instead of going by car? Vagy :
- We may go by bus instead of going by bus?
Meeg..
-Az állatok akár kis is halhatnak.(vagy csak kihalhatnak)
- Animals my be extinct. vagy:
-Animals could be extinct?
Pls, magyarázza el nekem valaki a különbséget ezek között :S
Köszönöm előre is az életmentő válaszokat! Zöld manccsal jutalmazom a segítőkész emberkéket. :)
...és itt egy hasznos oldal is: [link]
remélem, valamennyire segíthettem :)
A "could" azt érzékelteti, hogy a döntés a beszélgetőpartnered kezében van (vagy akár a tiédben), tehát tudjátok befolyásolni az eseményeket.
We could go by bus instead of going by car. - Mehetünk/mehetnénk busszal is kocsi helyett. (Dönts el te, hogy mivel menjünk.)
We may go by bus instead of going by car. - Lehet hogy busszal megyünk kocsi helyett. (Még nem dőlt el, de nem rajtunk múlik.)
kihal = to become extinct
(A "to be extinct" azt jelenti, hogy már kihalt.)
Animals may (even) become extinct. - Az állatok (akár) ki is halhatnak. (Mert pl jön egy meteorit és legyalulja a fél bolygót.)
Animals could even become extinct. - Az állatok akár ki is halhatnak. (Miért lőtted le azt a pandát, te szemét? Akár ki is halhatnak miattad!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!