2/7 anonim válasza:
Az izlandi nehéz, archaizáló nyelv, rengeteg morfológiai szabályszerűséggel. Meg Magyarországon nem is tudom, hogy lehet-e tanulni egyáltalán.
3/7 anonim válasza:
A finn nyelvtana nagyon magyaros jellegű, tényleg nagyon intuitív lesz.
Az izlandiról sajnos nem sokat tudok.
4/7 webnyelv válasza:
Az izlandi nehéz, sok a ragozás benne.
A finn nem tudom, de könnyebb az izlandinál.
Biztos van azért Magyarországon is, aki beszél izlandiul, pl. skandinavisztika tanszékek egyik-másik professzora. Más kérdés, hogy nyelvtanítást vállal-e.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Szeretnék kimenni valahova EVS-sel, és mindkét ország nagyon tetszik, de sajnos egyiknek sem beszélem a nyelvét. Tanultam már más nyelveket korábban, de ezek egyhez sem hasonlítanak igazán. Talán a finn valamivel egyszerűbb eset...
2014. máj. 26. 10:40
6/7 anonim válasza:
7/7 anonim válasza:
Izlandon majdnem mindenki tud angolul,azzal is boldogulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!