Az orosz igék végén a ть -t hogy kell ejteni?
Mert néha ty-nek ejtik, akkor hallottam már c-nek is meg cj-nek is.
Akkor melyik?
Még 1 kérdés: ugye lágyít az и е ю я ё, de melyik betáket tudják ezek lágyítani? (meg a lágyítójel)
n -> ny, t -> ty (vagy tj?), d -> gy
ezeket tudom, de még melyeket kell ezek előtt j-sen kiejteni (kis j-vel kimondani)?
pl tj (vagy magyar tynek ejtik?)
A legtobb esetben ty-nek, ny-nek stb ejtik. Ha nem tudod ugy kepezni mint az elobbieket pl. к,г,з,в,п,р olyankor kimondjak a teljes betut
e--> je, ю--> ju, amikor pedig lagysag jel van utana kicsit j-sen mondjak de nem megnyomva csak tenyleg mintha az elotte levo betu nem lenne annyira kemeny
Melyik betűk után lehet kis j-t rakni? mert van olyan betű ami csak kemény lehet...
Tehát akkor az ige végi ть-t hogy ejtik?
Írj már le egy igét légyszi ezzel a végén.
Úgy könnyebb lenne.
читать
жить
говорить
учить
давать
звать
робыть
stb
szerintem ty
én még nem hallottam c-nek vagy cj-nek
mondjunk nem nagyon jártam Oroszországban :)
C-nek visszaható igék főnévi igenevében hallhattad a -ть-t.
Ilyen az учиться.
> ezeket tudom, de még melyeket kell ezek előtt j-sen kiejteni (kis j-vel kimondani)
Azokat az orosz mássalhangzókat rossz magyar akcentussal, amelyekhez nincs a magyarban -y-ra végződő kettős betű.
Ilyen az orosz
б, в, ф...
Az orosz й betű orosz eredetű szavaknak csak a végén állhat.
Idegen szavakban йо betűkapcsolat állhat a szavak elején vagy közepén: йод, майор, район ...
azt tudom, hogy lágy k h g sh nincs.
De akkor lágyítja az e, i, ja, ju, jo ezeket:
p f r t z d s v b n m ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!