A franciák a "gai" kifejezést ugyanúgy használják a melegekre, mint az angolok a "gay"-t?
Figyelt kérdés
2014. márc. 31. 20:05
1/9 anonim válasza:
Igen, bár ha jól tudom, főleg a kanadai franciáknál dívik ez a szó.
2/9 anonim válasza:
Nem.
A franciák is a "gay" szót használják, a "gai-e" jelentése ma is a "vidám, jókedvű". (Gaieté)
Lásd pl. itt:
3/9 anonim válasza:
Julianna, szótárban nézted? Mert bizony használják, még írásban is. A kiejtése az angol "gay" szóéval azonos, de írásban látszik, hogy "gai".
4/9 anonim válasza:
A gay pride-ot meg mindek hozod fel példaként, mikor a kifejezés maga angol? Így hívják, hogy hivatkozzanak rá másképp? Pl a magyarok is így hivatkoznak rá. Akkor ez azt jelenti, hogy magyarul is "gay"-nek hívjuk a homoszexuálisokat? Nem.
5/9 anonim válasza:
Lehet, hogy így is írják, ezért utánanéztem. Beírtam a google.fr-be: gais lesbiennes homosexuels, nézd meg, mit adott ki:
Szövegekben minden valószínűség szerint a "gai" is jó, nem vitatom. Mindenesetre mindkettőt megértik.
6/9 anonim válasza:
Igen, mert szerencsére ugyanaz az ejtésük :) És amúgy a jelentésük is, mármint az eredeti.
7/9 anonim válasza:
Ez a szó engem is megtéveszt.gai" akartam írni, hogy egy vidám jókedvű lány vagyok, de nem mertem, mert én is azt látom, hogy a szó jelentése" lesbi,*...v. homokos.* meleg.*
8/9 anonim válasza:
Heteske, nyugodtan jellemezheted magadat ezzel a szóval. Pl. "Je suis une jeune fille gaie, ouverte et optimiste". Senki nem fog arra gondolni, hogy "meleg" vagy.
De azért a "gai" után tedd ki az -e betűt (gaie), hiszen "női hölgy" vagy, ahogy ezt valamelyik régi humoristánk mondta...
9/9 anonim válasza:
Cher Julianna!
Merci beaucoup la bonne réponse.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!