Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miről szól ez a dalszöveg?...

Miről szól ez a dalszöveg? (angol) lefordítottam, csak nem értem

Figyelt kérdés

[link]

- Szóval olyasmi, hogy olyannak kell lennem amilyen te vagy, és ezt nem akarom.

- Aztán van ez: I've become so numb, I can't feel you there.

Miért kéne ott éreznie őt??

- Aztán: I'm becoming this, all I want to do

Most akkor ő akart ilyenné válni, vagy ilyenre formálták?

- És ez mi?: And I know

I may end up failing too.

Jól gondolom, hogy azért egyformák, mert mindketten olyat tettek ami miatt csalódtak bennük? De az elején még pont hogy azt írta, hogy nem egyformák. Mosta akkor hogy van ez?

2014. márc. 10. 15:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Arról szól, hogy elege van, hogy a másiknak kell folyton megfelelnie, és nem lehet önmaga.

"I've become so numb, I can't feel you there."

Kb. belefásultam/elzsibbadtam,

Nem érzem, hogy "képben vagy", mintha nem lennél velem, (stb.)

"Become so tired, so much more aware

I'm becoming this"

Fáradok, és egyre inkább ráeszmélek, hogy ilyenné válok

Azért egyformák, mert a másik őt is át akarta formálni, és ebből van elege, hogy nem lehet önmaga. Folytogatja a kapcsolat, stb.

2014. márc. 10. 15:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem ismerem annyira ezt a bandát, de a szövegét elnézve nekem olyan mintha az énekes lázadna a párja/szülei(?) ellen, akik sok mindent elvárnak tőle, azt is, hogy milyen legyen belül vagy hogy inkább rájuk hasonlítson az énekes stb... az énekes a dalban pedig önmaga szeretne lenni, nem pedig olyan akit mások alakítgatnak.

És szerintem nem őt kéne éreznie, hanem, azt a pontot, amiben ők hasonlítanak is egy kicsit (mármint az énekes nem érzi magát olyannak mint az az ember aki megakarja változtatni őt)

Huhh, bocsi a kuszaság miatt, ez csak az én értelmezésem, mondom nem ismerem se az énekest se a bandát :/:/

19/L

2014. márc. 10. 15:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi, mondjuk van amit nem tudok feldolgozni. Nekem az:

I can't feel you there

"Nem érezlek téged ott" lenne akkor is.

Meg ezt az aware-t nem tudom még hova tenni.

2014. márc. 10. 16:10
 4/5 anonim ***** válasza:
A there nem csak azt jelentheti, hogy "ott", hanem pl. hogy benne van valamiben, agyilag "ott van", ráhangolódik, jelen van (nem kalandozik el a figyelme), stb. Szerintem itt is hasonlót jelent.
2014. márc. 10. 16:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Kösziiii!! :)
2014. márc. 10. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!