Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tökéletesen ki tud franciául?

Tökéletesen ki tud franciául?

Figyelt kérdés

Szeretnék írni pár sort egy francia fiúnak, akivel most angolul beszélgetek, és szükségem lenne egy kis segítségre!

Aki TÉNYLEG, NAGYON JÓL tud franciául, írjon privátot, vagy ide!

2014. febr. 26. 19:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Kedved Kinga !

Csak annyit szeretnék mondani neked.

A francia rengeteg szót "hangot" betűt" ír, de ennek csak a töredékét ejti ki. Egyszerűen elnyeli a betűket, hangokat.

Kilométer írás kevés szó.

Ezt Julianna nagyon is jól tudja.

Amilyen könnyű( viszonyítás) az angol, annyival nehezebb a francia nyelv,

Nem beszélve a nemekről.( nőnemű, hímnevű szavak egyeztetése a többi szóval. :o)

2014. febr. 27. 13:31
 22/32 anonim ***** válasza:

Kedves Kinga !

Adok neked egy linket, mivel tudsz angolul, nem lesz nehéz megnézni, mit, hogyan ír a francia, és hogyan ejti ki az írott szavakat, egyszerű mondatokat.

Nézd és hallgasd , hátha kedved lesz megtanulni a francia nyelvet is.

Íme a link.

[link]

2014. febr. 27. 13:36
 23/32 anonim ***** válasza:

Jaj, 18-19, Te TÉNYLEG nem érted, ki-mit-miért írt??? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Julianna, egyetlen támaszom, nem kávézunk valamikor? :-) :-) :-)

(a fáradt, elgyötört 16-os, opálos szemekkel)

2014. febr. 27. 15:18
 24/32 anonim ***** válasza:

Gyermekeim a Zúrban,

Csak nem fogtok "rajtam" vitatkozni?

Ráadásul egy olyan egyszerű kis mondat kapcsán, hogy valaki milyen zenét szeret-kedvel-preferál-komál-bír???

Ráadásul a kérdező azóta ide sem dugta az orrát, hát gondolom, nem lehetett ez a dolog olyan sürgős!

Amikor franciául "tökéletesen" tudó személyt keresett, azt hittem, valami ilyesmiről lesz szó:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..

Közben pedig az "ifjú sarj", ahogy tizenhatoska megjegyezte, csak valami apró és egyszerű, ám neki nyilván fontos levelezéshez kért segítséget, és azt sem veszi igénybe a jelek szerint...

Kedves meggyötört opálos, szívesen leszaladok Veled egy kávéra ide a sarki presszóba, de félek, hogy a Te sarkod nem az én sarkom! :mdr: Kicsit messze vagyunk egymástól, legalábbis azt hiszem!

Ettől függetlenül, mindenkinek szép napot kívánok!

Je vous souhaite une bonne fin de journée et une belle soirée!

Gros bisous... :)

2014. febr. 27. 16:17
 25/32 anonim ***** válasza:

Kedves Julianna !

Te reggel nevettél jó ízűen az éppen nem modoros beszóláson.

Én pedig most nevetek, még a könnyeim is hullanak, ezen a frappáns válaszodon.

A ifjú hölgy, több mint valószínű, hogy a privit választotta.

Tegnap volt egy jelentkező aki felsőfokon beszéli a nyelvet, lehet , hogy ő segít Kingának.

További szép estét, jó éjszakát kívánok !

2014. febr. 27. 19:32
 26/32 anonim válasza:

Ezt a három oldalt egy élmény volt végigolvasni :D :D :D Határtalan az emberi butaság.

Kedves Julianna! Gyönyörű volt a belinkelt fordítás! Egyszer már nekem is segítettél francia házival, ezt még egyszer megköszönöm! Tanáromnak le is esett az álla :) Istenem, mikor fogok tudni úgy franciául, mint te??? Annyira csodálak!

2014. márc. 5. 13:52
 27/32 anonim ***** válasza:

Amit ti modortalanságnak és butaságnak érzékeltek, az irónia akart lenni, sajnálom, hogy ennyi embernek nincs humor-és stílusérzéke ezen az oldalon.

Gondolom nem csak nekem tűnt fel a kérdező furcsa kommunikációja, aki szeretne profi segítséget /természetes ingyen, bérmentve, azonnal, abban a formában, ami NEKI megfelelő/, s amikor a segítség megérkezik, épp, hogy el nem kéri tőle a személyi anyagát és a referenciáit 5 évre visszamenően.

Erre utalt ez a kis szösszenet. Kár, hogy Juliannán kívül senkinél "nem ment át".

Egyébként francia nyevtanár vagyok, magam is szoktam segíteni a GYK-n kérdést kiíróknak.

Úgyhogy hátrébb az agarakkal, butázni meg modortalanozni könnyű, szöveget kontextusba helyezni és értelmezni - úgy látom - baromi nehéz egyeseknek.

Én kérek elnézést.

Most megyek, megszaggatom a ruháimat, homokot szórok a fejemre és betérdelek egy csalánkazalba.

16-os

2014. márc. 5. 15:06
 28/32 anonim ***** válasza:

"Most megyek, megszaggatom a ruháimat, homokot szórok a fejemre és betérdelek egy csalánkazalba."

Nem elég, nem elég!

Hatnapi böjt - mimimum -, tüskés öv és korbács!

A fejedre pedig homok helyett hamut szórj, az jobban tetszik az Úrnak, "asszem"... (Si tu veux vraiment sa bénédiction et mon pardon éternel.) :)

2014. márc. 5. 17:22
 29/32 A kérdező kommentje:
ez nem cset, a kérdésemre meg nem kaptam választ. Szóval ne itt kérlek.
2014. márc. 5. 18:44
 30/32 anonim ***** válasza:
Nincs olyan hogy cset
2014. márc. 5. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!