Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyire nehéz az észt nyelv?

Mennyire nehéz az észt nyelv?

Figyelt kérdés

2014. febr. 19. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Nekem eszt szoveg alapjan annyira tűnik neheznek, mint barmelyik masik nyelv, amit meg soha nem.probaltam tanulni. Ha van lehetoseged probald tanulni 1-2 honapig es akkor lesz saját tapasztalatod. Mindenesetre kulonleges nyelv:-).
2014. febr. 19. 20:47
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Semennyire. Finnt es esztet tanultam anno az egyetemen, nem okozott kulonosebben nehezseget egyik sem, bar 80%-ban megfelel egymasnak a ket nyelv nyelvtana. Van nehany kicsit fura az eszt nyelvtanban a magyarhoz kepest, de egy angolnal szerintem sokkal konnyebb.
2014. febr. 19. 20:56
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Kábé 8-15 dkg között van a tömege.
2014. febr. 19. 21:44
 4/9 anonim ***** válasza:
23%
Rokon nyelv, szóval gondolom nem lehet akkora ördöngösség.
2014. febr. 21. 19:08
 5/9 anonim ***** válasza:
39%
Nem nehéz. Mivel rokon nyelv, a logikája sokkal könnyebben megérthető egy magyar számára, mint például a németé vagy a franciáé.
2014. febr. 22. 11:19
 6/9 anonim ***** válasza:
46%
Nagyon nehéz.
2014. febr. 22. 16:24
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

"Mivel rokon nyelv, a logikája sokkal könnyebben megérthető egy magyar számára, mint például a németé vagy a franciáé."

Gyakori tévhit. Nem lesz egy nyelv tanulása könnyebb attól, hogy nyelvtörténetileg, nyelvtanilag közelebb áll az anyanyelvhez. Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy finnül könnyebb megtanulni magyarként, mint angolul. Attól, hogy hasonló módon működik a nyelv, attól még nem fog automatikusan az ember fejébe áramlani a tudás.

2014. febr. 22. 16:27
 8/9 anonim ***** válasza:
47%
Én tanultam finnül. Nekem egy picivel nehezebb volt, mint az angol, de még így is elég könnyen ment. Az észt nyelv is nagyban hasonlít hozzá. Egyébkén miért akarsz észtül tanulni? Ha nincs tervben, hogy kiköltözöl Észtországba, akkor fölösleges. Inkább akkor már finnül.
2014. febr. 22. 17:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű volt számomra
2017. szept. 7. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!