Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Spanyol és portugál nyelv...

Spanyol és portugál nyelv mennyire nehéz?

Figyelt kérdés
2014. jan. 18. 18:51
 1/3 webnyelv ***** válasza:

Mihez képest? Nem nehéz, mert nincsenek esetek, nem ragozzák agyon a főneveket és a mellékneveket. Viszont igeidők vannak bőven, igeragok, rendhagyó igék is.

A portugál kiejtési szabályok viszont elég nehezek. Ettől eltekintve nem nehéz a két nyelv, szerintem.

2014. jan. 18. 20:55
 2/3 anonim ***** válasza:

A portugál kiejtés szerintem is nehezebb mint a spanyol.

A spanyol szerintem egyáltalán nem nehéz.

2014. jan. 19. 02:44
 3/3 anonim ***** válasza:

Én először portugálul tanultam, és egyáltalán nem mondanám könnyűnek. A kötőmód 68 féle esete egy halál, a kiejtés sem kimondottan könnyű (nekem a nazális hangokra az istennek nem akart ráállni a szám), és úgy en bloc szerintem a nyelvtana nem egyszerű.

Portugál után kezdtem a spanyolt, egyszerűbbnek találom, a kiejtés sem vészes, szerintem nehézségben olyan angollal egy szinten van.

2014. jan. 19. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!