Az újlatin nyelvek közül melyik tetszik nektek a legjobban?
Nekem nagyon tetszenek az újlatin nyelvek. A román kivételével szerintem mindegyik jó. De közülük szerintem a legjobb az olasz. Az én sorrendem: 1.olasz 2.spanyol 3.portugál 4.francia 5.román.
A katalánul még nem hallgattam beszédet így arról nem tudok véleményt mondani.
Nektek melyik tetszik a legjobban?
(Vagy ha esetleg mindegyik újlatin nyelvet csúnyának tartanátok akkor melyiket tartjátok a legkevésbé csúnyának?)
1. Román
2. Olasz
3. Spanyol
4. Portugál
Ezek szépek.
5. Francia
Ez meg kegyetlen randa.
1. Latin.
2. Szárd.
3. Rétromán.
4. Olasz.
nekem valamiért a spanyol nagyon megtetszett, már elkezdtem tanulni, de nem tudom mennyire lehet megtanulni egy nyelvet önállóan, tanár vagy tanfolyam nélkül :))
egyébként a francia borzasztó nehéz lehet, főleg a kiejtése, annak ellenére, hogy szép nyelv, soha nem akarnék megtanulni franciául.
az olasz meg a portugál nálam olyan semleges.
a románt meg 8 éve tanulom, mivel Erdélyben élek. Egyszerűen utálom. Nem tudnám megmondani hogy miért. Talán azért, mert kötelezik, és az iskolában nem épp a legjobb tanárok tanítsák, de az biztos, hogy utálom a románt :))
1. spanyol
2. olasz
3. portugál
4. francia
5. román
1. spanyol (latin-amerikai változat)
2. olasz
3. román
A francia meg a portugál nagyon nem tetszik.
Németül és angolul tanulok, tehát nem állok napi kapcsolatban egyik nyelvvel sem. :)
Nem tudom, mennyi valóságalapja lehet a képzelgéseimnek, de egy spanyol dalszövegben simán kitaláltam, hogy melyik szó a mondatban személy, tárgy...stb. és néhány szót is kitaláltam, mondom, nulla spanyoltudással. Lehet az általam tanult többi nyelvnek bármi köze ehhez? (bocsi, hogy így "belepofátlankodok" a kérdésedbe, de ezért nincs szívem újjat kiirni) :)
Egyébként, hogy a kérdésre is válaszoljak, a németet (minden krákogásával, és hosszú túlbonyolított szavaival együtt) nagyon szeretem (vagyis inkább a szívemhez nőtt), mivel már több mint 10 éve színesíti a hétköznapjaimat. :)
Az angolt nagyon nem szeretem.
1, spanyol
2, olasz
3, portugál
...
franciát és románt pedig semmilyen körülmények között nem lennék hajlandó tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!