Az újlatin nyelvek közül melyik tetszik nektek a legjobban?
Az olasz alapvetően szép, de a hangzása zavar egy idő után. No meg nem tudom elkülöníteni a félcigánynak kinéző, állandóan hamisan vigyorgó, túlzottan barátkozni akaró b*zis olasz csávóktól...
A spanyol tetszik, bár kicsit talán monoton. A románnal nincs sok tapasztalatom. A franciát nem csípem valahogy, mindig az a tipikus felszínes fennhéjazás az, ami eszembe jut róla. Meg az, hogy ez az orrhangos borzadály (úgy tudom) eredetileg a versailles-környéki arisztokráció "találmánya" volt, a köznép meg elkezdte majmolni. Az egész divat-kultúrájuk irritál.
A portugál, na az kifejezetten tetszik, de csak a brazíliai. Az európait inkább amolyan kuriózumnak tartom és mindig rácsodálkozok, hogy lehet ebből egy szót is érteni. Teljesen olyan, mint egy szláv nyelv.
"ez az orrhangos borzadály"
Azt a nazális magánhangzók teszik :)))
Lengyelben is vannak és szerintem pont ettől gyönyörű :D
Ennn,annn
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!