Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a ***ért gondolják azt az...

Mi a ***ért gondolják azt az emberek, hogy MSN és myvip idézeteket ANGOLUL kiírni olyan menő dolog?

Figyelt kérdés

Nem fogják fel, hogy úgy táncolnak ahogy a média fütyül?? Lehet most az egyes nyelvek hangzásán vitatkozni, de ha a német vagy teszem azt a koreai lenne a divat Mo.-n, akkor németül és koreaiul írnának ki dolgokat! Miért nem fogják fel ezt? Hogy a zene és a TV manipulál minket ennyire?

17/f

Ui.: Ja és általában olyan emberek csinálják, akik nem is tudnak angolul. De nem is értem, miért. Miért cseréljük be a hazai nyelvünket, ami a mi erősségünk és büszkének kéne lennünk rá, egy számunkra hangzásában tök idegen, külföldi nyelvre?

2009. dec. 1. 20:44
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Ha általánosítunk, akkor Európában nagyon erősek az anglicizmusok. Ez tény. Ne feltételezzünk senkit semmiről, hisz itt mindenki egy Anonymus. Szerintem a kérdés jogos, mert kúlabbnak tartják az angolt, és bejön USA-ból az angol zene, az új sikert arató zeneműfajok (rock, rap) angol nyelven van. A filmek legtöbbje angolul van; az inernettel behívjuk az anglicizmusokat, s a nyelvünk kicsit átalakul. Ne értsetek félre, nem vagyok, vmi eszperantista vagy antiangol egyén, mert én nem az angol ellen vagyok, hanem az anglicizmusok ellen.
2009. dec. 2. 18:29
 22/22 A kérdező kommentje:

"Akkor az alábbi lehetőségek merülhetnek fel:

1.) Direkt teszel fel hülye kérdést!

2.) Kamuzol!

3.) A nyelvvizsgádat a piacon vetted, a suliba meg melegedni jártál be!

4.) Az értelmi színvonaladdal van baj, nem a nyelvtudásoddal."

El kell, hogy keserítselek barátom, mert nem kamuzok. Az iskola, ahol néha fellelhető Isten állatkertjének színe-java, pedig a melegedésen kívül többek között arra is jó, hogy megtanulja kezelni az ember az igazán hülyéket. Te is egy vagy közülük.

Feltettem egy értelmes kérdést, amire vártam egy értelmes választ. A gondolatmenetemet is elmagyaráztam. Nem fogom magam veled fárasztani. Ha nem tetszik a kérdés, nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod. Járnak ide értelmes válaszadók is, akik adtak értelmes válaszokat.

2009. dec. 2. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!