Az olasz már egyre kevésbé "menő" nyelv?
Az olaszt a lányok tanulták régen, azzal a céllal, hogy a Balatonnál nyáron szerezzenek egy "olaszpasit", aki kiviszi őket Nyugatra. '89 óta értelemszerűen ennek egyre kisebb a jelentősége, úgyhogy az olasz lassan kimegy a divatból, de teljesen nem megy ki, hiszen az olaszpasizás még ma is létezik, ha csökkenő mértékben is.
Ami a spanyol népszerűségét illeti, egyrészt van néhány médiaceleb, akik miatt népszerű lett, másrészt - és szerintem ez a fontos - sokan élnek abban a három tévhitben, hogy (1) a spanyol nagyon könnyű nyelv, (2) a spanyol fontos, és jelentősége növekszik, (3) fontossága ellenére csak kevesen beszélik, ezért sokat ér az ismerete.
Nem tudom mért, én is úgy vettem észre, ahogy azt te leírtad:D Esetleg összefügghet azzal, hogy egy idő után telítődött az "olasz-piac", tehát nem nagyon volt már szükség a sok rajongó nyelvtanuló miatt olasz-tudó emberekre, és a spanyolt vette elő a propaganda? Nem biztos, ez csak egy tipp.
Viszont én sosem tartottam szépnek, és spanyolt is csak azért tanultam, mert a kisvárosban, ahol élek, nincs portugál tanár. Mindenesetre, ha újlatin nyelvekről van szó, a portugált tartom a legszebbnek, de sajnos csak franciául és spanyolul beszélek (meg még sok más nyelven, de azok nem új-latinok).
jaah :DD
nembaj azért majd ismerhetlek ha megyek olaszversenyre :DD
mért ne érnéd?:O
hanyadikos vagy?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!