Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az olasz már egyre kevésbé...

Az olasz már egyre kevésbé "menő" nyelv?

Figyelt kérdés
régen mindenkitől azt hallottam, hogy így az olasz úgy az olasz, milyen szép, milyen menő, most már viszont csomóan romanyelvnek tartják, és inkább a spanyolt istenítik :D
2010. dec. 17. 18:48
 1/10 anonim ***** válasza:
56%

Az olaszt a lányok tanulták régen, azzal a céllal, hogy a Balatonnál nyáron szerezzenek egy "olaszpasit", aki kiviszi őket Nyugatra. '89 óta értelemszerűen ennek egyre kisebb a jelentősége, úgyhogy az olasz lassan kimegy a divatból, de teljesen nem megy ki, hiszen az olaszpasizás még ma is létezik, ha csökkenő mértékben is.

Ami a spanyol népszerűségét illeti, egyrészt van néhány médiaceleb, akik miatt népszerű lett, másrészt - és szerintem ez a fontos - sokan élnek abban a három tévhitben, hogy (1) a spanyol nagyon könnyű nyelv, (2) a spanyol fontos, és jelentősége növekszik, (3) fontossága ellenére csak kevesen beszélik, ezért sokat ér az ismerete.

2010. dec. 17. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom mért, én is úgy vettem észre, ahogy azt te leírtad:D Esetleg összefügghet azzal, hogy egy idő után telítődött az "olasz-piac", tehát nem nagyon volt már szükség a sok rajongó nyelvtanuló miatt olasz-tudó emberekre, és a spanyolt vette elő a propaganda? Nem biztos, ez csak egy tipp.

Viszont én sosem tartottam szépnek, és spanyolt is csak azért tanultam, mert a kisvárosban, ahol élek, nincs portugál tanár. Mindenesetre, ha újlatin nyelvekről van szó, a portugált tartom a legszebbnek, de sajnos csak franciául és spanyolul beszélek (meg még sok más nyelven, de azok nem új-latinok).

2010. dec. 17. 21:58
 3/10 anonim ***** válasza:
72%
én olasz kéttannyelvűn vagyok és nem a pasik miatt hanem mert ki akarok majd költözni mert ott sokkal rendesebbek az emberek és utálok itt lenni :DD és nálunk nem lejárt az olasz..
2011. jan. 7. 18:25
 4/10 A kérdező kommentje:
én is olasz kéttannyelvűbe járok :D
2011. jan. 7. 20:24
 5/10 anonim ***** válasza:
nemdebrecen véletlenül ?:DD
2011. jan. 7. 21:28
 6/10 A kérdező kommentje:
bp., SZLG :D
2011. jan. 7. 21:33
 7/10 anonim ***** válasza:

jaah :DD

nembaj azért majd ismerhetlek ha megyek olaszversenyre :DD

2011. jan. 7. 22:42
 8/10 A kérdező kommentje:
ha megérem azt... :D:D
2011. jan. 8. 06:25
 9/10 anonim ***** válasza:

mért ne érnéd?:O

hanyadikos vagy?:D

2011. jan. 8. 10:08
 10/10 A kérdező kommentje:
9 :D
2011. jan. 8. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!