Mi a ***ért gondolják azt az emberek, hogy MSN és myvip idézeteket ANGOLUL kiírni olyan menő dolog?
Nem fogják fel, hogy úgy táncolnak ahogy a média fütyül?? Lehet most az egyes nyelvek hangzásán vitatkozni, de ha a német vagy teszem azt a koreai lenne a divat Mo.-n, akkor németül és koreaiul írnának ki dolgokat! Miért nem fogják fel ezt? Hogy a zene és a TV manipulál minket ennyire?
17/f
Ui.: Ja és általában olyan emberek csinálják, akik nem is tudnak angolul. De nem is értem, miért. Miért cseréljük be a hazai nyelvünket, ami a mi erősségünk és büszkének kéne lennünk rá, egy számunkra hangzásában tök idegen, külföldi nyelvre?
Azért cseszd meg (ha tudnál normálisan angolul, akkor Te is tudnád), mert az idézeteket nem lehet pontosan lefordítani magyarra.
Nem pontosan ugyanazt jelentené. Ha most látsz egy angol filmet, vagy hallasz egy angol számot, amiben tetszik egy rész, akkor lefordítod magyarra, és úgy írod ki MSNre?
̿̿̿ ̿̿̿̿’̿’\̵͇̿̿\=((•̪●))=/̵͇̿̿/’̿̿ ̿ ̿ ̿
Ezt másold be msn-be, faja pisztolyos arc. :D
Nézd, az ékes magyarság, amivel a kérdésed feltetted, nem a magyar nyelv szépségeit mutatja be.
Abban igazad van, hogy egyesek még magyarul sem tudnak helyesen írni. Abban is, hogy olyan nyelven/olyan szöveget idézni, amit nem ért aki ezt teszi, egyfajta szegénységi bizonyítvány: a más tollával ékeskedésé, és/vagy a feltűnési viszketegségé.
Egyébként viszont fontos az angol nyelv, ugyanis nagyon komoly mennyiségű információt tesz elérhetővé. Olyat, ami magyarul nem elérhető, vagy ha azzá is lesz, akkor akár évtizednyi csúszással.
"Azért cseszd meg (ha tudnál normálisan angolul, akkor Te is tudnád), mert az idézeteket nem lehet pontosan lefordítani magyarra. "
Ez most nekem szólt? Ide figyelj, honnan jössz te ahhoz, hogy megítéld az angol tudásomat? Hisz nem is ismersz! Mi van ha felsőfokúm van angolból és kéttannyelvűbe járok te gyökér?
Egyébként mint idegen nyelvet én is imádom az angolt. Nem ez itt a baj. A baj leginkább ott van, ezt írta is az egyik válaszoló, hogy azt akarják jelezni, hogy "ők tudnak". A magyar nyelv iránt kéne ilyen motivációt ébreszteni az emberekben. Az angolok úgy tudom, oda-vissza vannak a nyelvüktől. Mi miért nem? Ne hitessük már el magunkkal, hogy a miénk nem "menő" az angolhoz képest! A "menő" is elég meghatározhatatlan fogalom, általában az a menő, amit a média ránk sóz... Nem kéne, hogy mi is angol gyarmat legyünk szerintem.
Történelem során:
magyarososodott: fájl, email, komjúter( computer) (:, laptop, szkenner, printer, winchseter, szoftwer, hardwer,nootbook, nonstop, víkend, tinédzser, projekt, web,stopp!, meccs, futball, florball, baseball, internet, cool etc.
"A magyar nyelv iránt kéne ilyen motivációt ébreszteni az emberekben."
Miért, aki idegen idézetet ír ki, az szerinted sose használ magyar idézetet, stb-t? Vagy nem olvas magyar műveket, verseket, könyveket?
Egyáltalán mi ez a hülye következtetésed, h ha vki olvas egy angol szövegrészletet, megtetszik neki egy rész belőle, kimásolja,(mert lehet h eredeti szövegkörnyezetben, nyelven jobban hat,) akkor az már utálja, lesz*rja, gáznak tartja a magyart?
Én pl szeretem az angolt is, és hiába magyaráznád be nekem, h lenézem a magyart, mert azt is szeretem, legalább annyira!
Úgy bírom az ilyen okos gondolatvezetéseket, amit te is követsz. Semmi értelme.
Az viszont tényleg más, ha valaki nem tud angolul, és úgy koppint vmit, h nem is érti, mert menő, és kiteszi. De ha érti, és azért teszi ki, mert tetszik neki, akkor meg ez is simán ok.
Kedves utolsó válaszoló:
Először is: vegyél vissza, senki sem bánt. Miért vagy ilyen agresszív? Úgy látom, értelmes vagy, bizonyára el tudod magyarázni a véleményedet normálisabban is.
Nincs olyan következtetésem, hogy aki ilyet ír ki, az lenézi a nyelvet. Én azt mondom, hogy a korombeliek nagyrésze nem tudatosan, de igenis hanyagolja a nyelvet és menőbbnek tartja az angolt a sajátjánál. És szerintem ez a baj. Ahogy az is, hogy azok a gondolatok, amik a dalszövegekből megtetszenek, angolul jutnak el hozzánk.
A másik: akár hiszed akár nem, a legtöbben nem olvasnak magyar műveket. Ma már nem nagyon divat az olvasás ugyanis...
"Hisz nem is ismersz! Mi van ha felsőfokúm van angolból és kéttannyelvűbe járok te gyökér?"
Akkor az alábbi lehetőségek merülhetnek fel:
1.) Direkt teszel fel hülye kérdést!
2.) Kamuzol!
3.) A nyelvvizsgádat a piacon vetted, a suliba meg melegedni jártál be!
4.) Az értelmi színvonaladdal van baj, nem a nyelvtudásoddal.
Mellesleg jogos, hogy nem olvas a többség magyar műveket (bár megjegyzem szerintem angolt se, most szerinted hányan olvasták a Harry Pottert magyarul és hányan angolul a mai tizenévesek közül?). Ezzel én is egyetértek, csak kár, hogy a kérdés abszolút nem erre irányult.
Egyébként direkt megnéztem, és nekem a 25 online ismerősömből 22nek magyar szövege (szeretlek Kati) vagy magyar idézete van fönt, szóval ne általánosítsunk!
Amúgy bocsi, ha megsértettelek, csak annyira nem bírom az ilyen kérdéseket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!