Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért olyan menő a 'vok' és...

Miért olyan menő a 'vok' és főleg miért jó, hogy mindent 'w'-vel és 'y'-nal írnak a tinik?

Figyelt kérdés
Vajon emellett még tudnak helyesen is írni? A suliban dolgozatokban is így használják ezeket a szavakat?
2010. márc. 12. 16:58
 1/4 anonim ***** válasza:
93%

én is néha használom a vok-ot, de csak ha gyorsan kell leírnom valamit

a(v-w)-t én sem értem miért jó, meg az (y)-t se

és tudok helyesen írni

2010. márc. 12. 17:01
 2/4 anonim ***** válasza:
60%
mert a netes írásképpel próbálnak "trendik", "egyedik" lenni. most gondolj bele, mennyivel érdekesebb, ha a varjú szót warjúként írod. ilyen amindentegybeírok is, meg a minden.szó.után.pontot.teszek.is. azt hiszik, erről majd valami nagy különcre asszociálnak az emberek. tinitrend, majd kinövik.
2010. márc. 12. 17:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a rövidítésekkel nagy baj nincs (vok, h, vki, kb, pl, stb). Ezeket lhet helyesen is használni. A w-zés, y-ozás és h-zás valóban felesleges és igénytelen, egyszerűen buta a használója.

Dolgozatokban nyilván ezeket nem használjuk, nem tudom hogy juthat ilyesmi az eszedbe.:) Viszont aki nem tud írni (muszály, haly, valyon, mijen, annya, vállás), az dolgozatokban sem tud. :D

16/L

2010. márc. 13. 10:57
 4/4 Krisipoke ***** válasza:
Szerintem annyira hihetetlenül béna az összes ilyen.
2010. márc. 15. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!