Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A végén így már előfordulhat,...

A végén így már előfordulhat, hogy mindent megértek?

Figyelt kérdés

Szóval úgy egy hónapja nézek folyamatosan egy német filmet. Ha éppen gépezek, azt hallgatom állandóan a háttérben. Letöltöttem a hanganyagát, felraktam a zenelejátszómra, és folyamatosan hallgatom. Eddig angolt tanultam. Aztán egy hete szereztem német feliratot a filmhez, és olvastam azt, hogy "Vergiss es" és egyből az ugrott be, hogy "felejtsd el". És megkérdeztem az egyik németül tudó ismerősömet, és azt mondta, hogy azt jelenti*-* azt önbizalmam ezzel teljesen megnőtt, és mostanában miközben nézem, rengetegszer érzem azt, hogy tudom mit beszélnek. Egy olyan nagyon nagyon alap németet elsajátítottam, személyes névmások ragozása, ilyenek.:) Hétfőtől járok egy egy hónapos német nyelvtanfolyamra, és ott heti 5x5 órát fogok németet tanulni, plusz otthon is kell minimum három órát. Sikerült rábeszélnem anyut, és végül úgy döntött, hogy jön velem Ő is..:) E tanfolyam után, még kéne az ezután következő tanfolyam is, és akkor érném el azt, hogy letudjam tenni az alapfokút. Szóval tényleg ilyen nagyon nagyon alap lesz:D De csak egy tanfolyamra mehetek. Szóval szerintetek a tanfolyam után, és utána ha még nagyon sokáig nézek németül, német felirattal, akkor előfordulhat, hogy a végére már szinte mindent megértek? És tudok kikölcsönözni német könyveket is:) Köszönöm a válaszokat

13/L

2011. jún. 18. 16:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Igen, menni fog! Egy hónap intenzíven elég a megértéshez!
2011. jún. 18. 17:11
 2/12 anonim ***** válasza:

Nagyon ügyes vagy! biztos jól fogsz haladni, erős a motiváció, hogy megtanuld a nyelvet, és az a legfontosabb!

A módszer jó, amit kigondoltál, filmet nézni és olvasni sokat! vannak könnyített irodalmi olvasmányok, jó azokkal kezdeni! Fog menni!:))

2011. jún. 18. 17:14
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) És mennyi idő szerintetek?: D
2011. jún. 18. 19:09
 4/12 anonim ***** válasza:

alapfokú - ha ezt a ragyogó kezdeti ledületet nem veszíted el- szerintem már fél év után !

Nagyon értékes dolog a nyelvtudás,

biztos, hogy nem bánod meg a rászánt időt!

2011. jún. 18. 19:16
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi:)

"biztos, hogy nem bánod meg a rászánt időt!"

Én is így vagyok vele. A barátaim meg ki vannak akadva és hülyének néznek, hogy egy hónapig csak ezzel leszek el foglalva nyáron:D

2011. jún. 18. 19:20
 6/12 anonim ***** válasza:
ne törődj velük, vagy aki fogékonyabb, azt próbáld hívni tanulni!
2011. jún. 18. 19:25
 7/12 A kérdező kommentje:
40000 forintos tanfolyam..nem hiszem:Dd
2011. jún. 18. 19:32
 8/12 anonim ***** válasza:
Na milyen volt az első nap?
2011. jún. 20. 17:07
 9/12 A kérdező kommentje:

Hú nagyon jó:) Féltem, hogy a tanár túl kedves lesz vagy túl sokat fog beszélni a magánéletéről, de nem, tökéletes: D És ha elmagyarázott valamit utána egyből be is gyakoroltuk, tehát például feladott 3 oldal tanulnivalót, de nemrég olvastam át, és látom, hogy az összeset sikerült megjegyezni órán: DDDD És mindenki nagyon aranyos..

Köszi az érdeklődést:)

2011. jún. 20. 20:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nos, milyen volt az első teljes hét a tanfolyamon?

Összesen hány órás ez a tanfolyam? :)

2011. jún. 26. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!