Szerintetek mennyi idö kell egy embernek ahhoz, hogy helyesen megatnulja a német nyelvet?
Ez nagyon sok dologtól függ.Pl ha valaki kint él,akkor elég rövid.Meg hogy mennyire akarja az illető,mennyire okos,mennyi idős,ki és hogyan tanítja,stb.
Én 6éves koromban kezdtem el,sz*r tanáraim voltak többségében,12év kellett hozzá,hogy egy középfokú nyelvvizsgát letegyek.Ami közelse jelenti azt,hogy használni tudom a nyelvet :))
A válasz teljesen attól függ, hogy mit jelent megtanulni egy nyelvet.
Elvileg középfokú szintre 700-800 óra alatt lehet eljutni németből, tehát napi 2 óra intenzív tanulással egy év alatt. Középfokon az ember elvileg ismeri és nagyjából használni tudja az összes fontos nyelvtani struktúrát, és olyan szókincse van (3-4 ezer szó), amivel el tud olvasni mondjuk egy újságot. A középfok azonban nagyon messze van attól, hogy "jól tudni egy nyelvet". Valójában még a felsőfokú nyelvvizsga szintje (ami 2-3 év említett intenzitású tanulás) is nagyon messze van az anyanyelvi szintű tudástól. A német egy nehéz nyelv, sokkal nehezebb pl. az angolnál, spanyolnál, olasznál, franciánál stb. Az orosszal van egy szinten nehézségben.
Én most 9 éve tanulom iskolában a németet, és elég gyatrán kezdtem, de most már szín ötös vagyok belőle, de tény, hogy a német egy nagyon nehéz nyelv, nekem főleg a kiejtése miatt nehézkes, a nyelvtan már úgy-ahogy megy :D Állítólag ahhoz hogy vér-profi szinten beszélj németül, legalább 30 évet kell eltölteni Németországban. Én jól beszélek németül, de sajna csak magyar akcentussal, mert ha pl. német TV-csatornát nézek, egy két szón kívül semmit nem értek meg :D
Egyébként tervezem, hogy egyszer majd huzamosabb időre kimegyek Németbe, azzal a céllal, hogy valamennyire elsajátítsam a kiejtésüket, mert beszélni beszélek németül, de a kiejtésem hibádzik, túl "magyaros" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!