Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szerintetek mennyi idö kell...

Szerintetek mennyi idö kell egy embernek ahhoz, hogy helyesen megatnulja a német nyelvet?

Figyelt kérdés
2009. nov. 28. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a német az egyik legnehezebb nyelv,legalábbis nekem a nyelvtana miatt,nekem évekbe telne,hogy rendesen megtanuljam,és persze az is sokat segít ha német környezetben vagy,úgy sokkal könnyebb
2009. nov. 28. 12:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sok dologtól függ.Pl ha valaki kint él,akkor elég rövid.Meg hogy mennyire akarja az illető,mennyire okos,mennyi idős,ki és hogyan tanítja,stb.

Én 6éves koromban kezdtem el,sz*r tanáraim voltak többségében,12év kellett hozzá,hogy egy középfokú nyelvvizsgát letegyek.Ami közelse jelenti azt,hogy használni tudom a nyelvet :))

2009. nov. 28. 12:49
 3/12 A kérdező kommentje:
12:49 én is így gondolom ,hogy nagyon sok függ attól ,hogy ki tanít és ,hogy hol tanulod!!!
2009. nov. 28. 13:06
 4/12 anonim ***** válasza:
szerintem egy évmde kb 6 hónap is elég ha valaki tényleg meg akarja tanulni
2009. nov. 28. 13:49
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem 6 hónap akkor elég, ha naponta 8 órában tanulod. Annak idején az angolt heti 4x4 órában tanultuk egy tanfolyamon és öt hónap alatt a zéró szintről az alapfokú nyelvizsgáig jutottunk el. Ezzel lehet kommunikálni, de szerintem még nem elég a megfelelő tudáshoz.
2009. nov. 28. 14:03
 6/12 anonim válasza:
Nekem nagyjából 3-4 év volt, de azért, mert érdekelt, és szerettem tanulni. Már megvan a felsőfokú vizsgám is, és ha kintvagyok Németországban folyékonyan dumálgatok mindenkivel. =)
2009. nov. 28. 16:25
 7/12 anonim ***** válasza:

A válasz teljesen attól függ, hogy mit jelent megtanulni egy nyelvet.

Elvileg középfokú szintre 700-800 óra alatt lehet eljutni németből, tehát napi 2 óra intenzív tanulással egy év alatt. Középfokon az ember elvileg ismeri és nagyjából használni tudja az összes fontos nyelvtani struktúrát, és olyan szókincse van (3-4 ezer szó), amivel el tud olvasni mondjuk egy újságot. A középfok azonban nagyon messze van attól, hogy "jól tudni egy nyelvet". Valójában még a felsőfokú nyelvvizsga szintje (ami 2-3 év említett intenzitású tanulás) is nagyon messze van az anyanyelvi szintű tudástól. A német egy nehéz nyelv, sokkal nehezebb pl. az angolnál, spanyolnál, olasznál, franciánál stb. Az orosszal van egy szinten nehézségben.

2009. nov. 28. 18:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Én most 9 éve tanulom iskolában a németet, és elég gyatrán kezdtem, de most már szín ötös vagyok belőle, de tény, hogy a német egy nagyon nehéz nyelv, nekem főleg a kiejtése miatt nehézkes, a nyelvtan már úgy-ahogy megy :D Állítólag ahhoz hogy vér-profi szinten beszélj németül, legalább 30 évet kell eltölteni Németországban. Én jól beszélek németül, de sajna csak magyar akcentussal, mert ha pl. német TV-csatornát nézek, egy két szón kívül semmit nem értek meg :D

Egyébként tervezem, hogy egyszer majd huzamosabb időre kimegyek Németbe, azzal a céllal, hogy valamennyire elsajátítsam a kiejtésüket, mert beszélni beszélek németül, de a kiejtésem hibádzik, túl "magyaros" :D

2009. nov. 29. 11:01
 9/12 A kérdező kommentje:
11.01 es nagyon egyetértek veled!!a magyar és a német akkcentust nem lehet összetenni!!!ez a baj van nállam is ,az akcentus!!habár én meg tudom értettni magamot a németekkel ,és nagyábból értem is amit monndanak ,engem személy szerinnt az akcentusom zavar!!!köszi a választ és a többieknek is ,nagyon jó válaszokat küldtetek!!!
2009. nov. 29. 17:12
 10/12 anonim ***** válasza:
én kb 4éve kezdtem el németül beszélni (férjem német,így mszáj volt...)mára már 99%ban megértek mindent,és folyékonyan tudok beszélni.igaz,én kinnt lakom 2 éve.a suliban sokkal nehezebb volt az egész...
2009. dec. 5. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!