Lehetséges egyszerre két nyelvet tanulni?
A nèmet ès török. A nèmet az a munkához kell a török magánjellegü érdeklödès.
Szòval ha egyszerre kezdenèm el tanulni a kettöt akkor nagyon bele kavarodnèk?
Na ebbe bele se gondoltam. :D
Az mèg esetleg vissza tartson az egyszerre valò nyelvtanulástòl ,hogy a nèmet nyelv nem nagyon fogott meg?nem fog a török a nèmet rovàsâra menni? Egyèbkènt majd ùgy szeretnèm , hogy a nèmetet nyelviskolàba a törököt meg online nyelvoktatàssal.
Igen,lehet.
Bocs az offért, de muszáj elmondanom:
Nem ártana, ha a gyerekek nagycsoportos ovódás koruktól tanulnának nyelvet. 12 éves korig lehet akcentus nélkül megtanulni. Magyarországon kb. 10 évesen kezdik. Ezért olyan siralmas a nyelvtudásunk.
#4 gondolom vannak már ilyen ovik Mo.-n csak meg kell fizetni.... :-/
#5 csak nem török tanàr vagy ?:)
Nem fog a rovására menni szerintem, két teljesen különböző nyelvről van szó.
És, mint írtam (első voltam): tök bevett dolog, hogy két idegen nyelvet tanulnak egyszerre az emberek.
Én egyszerre tanultam angolul és németül. 12 év tanulás után társalgási szinten megtanultam angolul, és középfokon németül.
Aztán elkezdtem törökül tanulni, de az valahogy "kiszorította" a németet az agyamból. Most társalgási szinten beszélek törökül, és alig valamit németül. Ha el is kezdek egy német mondatot, teletűzdelem török szavakkal, és a végén törökül is fejezem be. :(
Érdekes, az angoltudásomat "nem piszkálta".
3-4 nyelvet is lehet egyszerre tanulni.
A német és a török jól összepasszol, mert nem hasonlítanak egymásra, így kicsi az esély, hogy összekevered egymással őket. Angolt és németet már jobban lehet keverni.
Én egyszerre 6 nyelven tanulok és megvagyok :D
Bár a kutatók foglalkoznak az ezzel összefüggésben álló IQ-csökkenés jelenségével (minél több nyelvet tanulsz, annál rosszabbul teljesít az agyad más dolgokban egy idő után), de ez 2 nyelvnél még tuti nem fenyeget :D
Ráadásul a törököt meg a németet tuti nem fogod keverni, mert nem hasonlítanak egymásra egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!