Hány nyelvet érdemes maximum egyszerre tanulni?
Én azt mondom egyet tanulj, maximum 2őt, utána tanulhatsz másikat, ha akarsz, mert elég nehéz úgy tanulni, hogy 1 óra német 1 óra angol 1 óra francia stb stb
Bele fogsz zavarodni.
Én először németet tanultam középszintű nyelvvizsgáig, bár sose szerettem, csak muszáj volt.
Most angolt tanulok és egyálltalán nem zavaró így külön, de egybe nem ajánlom, de te tudod, ha képes vagy rá.
hát a suliban kettőt tanulok (angol,német - középfok / felsőfok szinten) + önszorgalomból olaszt,és finnt - én egyáltalán nem bánnám, ha lehetőségem lenne iskolai keretek közt is tanulni még nyelveket, ugyanis nagyon szeretek nyelveket tanulni, meg jól is mennek nekem :)
hát szóval ez attól függ, h mennyire leled kedved benne, meg mennyire megy.
"Hány nyelvet érdemes maximum egyszerre tanulni?"
Az attól függ, mi a célod. Ha ráérsz napi 12 órán át nyelvet tanulni, akkor 6-ot is tanulhatsz, à 2 óra / nap. Ez azonban elég valószínűtlen.
Ha egy nyelvet mondjuk napi 15 percen át "tanulsz", akkor meg kb. ugyanolyan gyorsan felejted, mint ahogy tanulod, és éveket tölthetsz vele, mégsem tanulod meg. Tehát valami értelmes kompromisszumot kell találni, ami azt jelenti, hogy maximum 2-3-mal érdemes egyszerre foglalkozni.
Összezavarodás: ha nem rokon nyelvek, akkor nem lesz probléma. Nem valószínű, hogy ha egyszerre japánul és németül tanulsz, akkor a kettőt keverni fogod, mert nemigen lehet összetéveszteni egy japán és egy német szót. Viszont németül és hollandul, vagy spanyolul és portugálul egyszerre tanulni már rossz ötlet.
4:
A lengyel nyelv védelmében: nem lebutított orosz, csak egy másik, önálló szláv nyelv. Nekem jobban tetszett az orosznál, mert lágyabb hangzású, de ez csak ízlés dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!