A brit akcentust "szeretitek"?
Akvyr
A spanyolost annyira én sem mint a közép és dél amerikait. Igaz, spanyolországon belül is van több, olyan is mint latin amerikában. De már hozzászoktam a madridi féle nyelvjáráshoz is, megkedveltem.
Az angolban annyira nem szeretem az amerikain kívül a többit, viszont például ha egy amerikai filmben van egy komoly szereplő, annak nagyon jól állhat, például a vámpírnaplókban Klaus, csak az első két szezont láttam, és elsőre azt gondoltam, nem fogom kedvelni, de nagyon jól állt a gonosz szerephez ez az akcentus.
Mondjuk Elijah-t még jobban, de neki újzélandi az akcentusa. Fel se tűnt.
Egyébként tényleg igaz hogy sokszor nehéz érteni, de attól is függ, ki beszél. És ott is van több féle. A skót, ír, wales-i, meg persze anglián belül is.
Amit nagyon nem bírok, az az amerikai, azon belül a délies. Egyszerűen borzalmas, ahogy elnyújtják a szavakat és a magánhangzók néha olyanok, mintha épp azt ejtették volna, ami eszükbe jutott.
A legtöbb féle brit nekem viszonylag jól érthető, én szeretem őket. Kövezzetek meg, nekem a cockney pl. kifejezetten tetszik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!