Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A brit akcentust "szeretitek"?

A brit akcentust "szeretitek"?

Figyelt kérdés
Nekem elég nehéz sokszor kihallani, hogy mit beszélnek, szinte motyogásnak tűnik.
2013. nov. 29. 10:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Szerintem pont, hogy nem nehéz.
2013. nov. 29. 10:59
 2/14 anonim ***** válasza:
Én szeretem, mint ahogy az amerikai és ausztrál akcentust is. Ami irritál, az a spanyolos, amit nem értek jól, az az indiai.
2013. nov. 29. 11:11
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szeretem, de meg kellett szoknom. (Angliában élek) Amikor még csak tanultam az angolt mindig amerikai filmeket, sorozatokat néztem ezért a brit akcentus az én fülemnek pont olyan mint a magyar nyelvben a vidéki tájszólás.
2013. nov. 29. 11:19
 4/14 anonim ***** válasza:
Mit értesz a brit akcentus alatt? Mert teljesen máshogy beszél a BBC-n egy bemondó mint egy londoni, de ugyanúgy különbözik a skót a birminghamitől.
2013. nov. 29. 11:32
 5/14 anonim ***** válasza:
85%

Akvyr

A spanyolost annyira én sem mint a közép és dél amerikait. Igaz, spanyolországon belül is van több, olyan is mint latin amerikában. De már hozzászoktam a madridi féle nyelvjáráshoz is, megkedveltem.

Az angolban annyira nem szeretem az amerikain kívül a többit, viszont például ha egy amerikai filmben van egy komoly szereplő, annak nagyon jól állhat, például a vámpírnaplókban Klaus, csak az első két szezont láttam, és elsőre azt gondoltam, nem fogom kedvelni, de nagyon jól állt a gonosz szerephez ez az akcentus.

Mondjuk Elijah-t még jobban, de neki újzélandi az akcentusa. Fel se tűnt.

Egyébként tényleg igaz hogy sokszor nehéz érteni, de attól is függ, ki beszél. És ott is van több féle. A skót, ír, wales-i, meg persze anglián belül is.

2013. nov. 29. 11:52
 6/14 anonim ***** válasza:
59%
Azért azt tisztázni kéne hogy a brit az nem akcentus. Azaz original!
2013. nov. 29. 12:09
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan, h brit akcentus, mivel szinte minden nagyobb városnak megvan a maga tájszólása. Vannak köztük kevésbé szépek és érthetetlenek, mint a liverpooli, glasgowi, de vannak gyönyörű szépek is, pl edinburgh, vagy geordie accent.
2013. nov. 29. 12:17
 8/14 anonim ***** válasza:
57%
Azért a britek elég sokféle akcentussal beszélnek, nem csak britül. De ha az a kérdés, hogy amerikai vagy brit-e a jobb, akkor a brit. sokkal szebb, hangzatosabb, érdekesebb, bár tény, hogy némelyiket kicsit nehéz érteni. az amerikai meg az angolnak egy lebutított verziója :D
2013. nov. 29. 13:22
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit nagyon nem bírok, az az amerikai, azon belül a délies. Egyszerűen borzalmas, ahogy elnyújtják a szavakat és a magánhangzók néha olyanok, mintha épp azt ejtették volna, ami eszükbe jutott.

A legtöbb féle brit nekem viszonylag jól érthető, én szeretem őket. Kövezzetek meg, nekem a cockney pl. kifejezetten tetszik. :D

2013. nov. 29. 16:53
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Tyű én imádom a brit akcentust. Szerintem érthető, és rohadt jól hangzik. Az amerikaihoz képest olyan fura a hanglejtésük, meg az egész beszédmód, de megszokható.
2013. dec. 1. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!