Milyen sorozat/film jó (brit) angol gyakorlásához?
Egyszerű nyelvezetű? A sorozatok és filmek nem a tanulóknak készülnek, hanem a szórakozni vágyó nézőknek. Egyszerű nyelvezetet a 2-4 éveseknek szóló műsorban keress.
Egyébként ajánlom: Black Adder - de cseppet sem egyszerű nyelvezetű, főleg nem az első évad.
You rang, M'lord? - Magyarul Csengetett, Mylord? címen ment a tévében, így talán ismerős. Humoros brit sorozat.
Hasonló szintű nyelvezettel rendelkezik, és humorra, témára, korra is hasonló a P. G. Wodehouse regényein alapuló humoros brit sorozat, a Jeeves&Wooster.
Nem tudom,milyen korosztályban kéne, de mivel fejleszti szeretnéd az angolod,gondolom fiatal lehetsz. Nekem személy szerint a Skins nevű sorozat jött nagyon be, én innen csíptem el brit kifejezéseket, információkat a kultúráról (bár ez a sorozattól a legtávolabb áll..
.), életmódjukról. Ajánlom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!