Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Orosz nyelv- hogyan ejtsem az...

Orosz nyelv- hogyan ejtsem az orosz jerü betűt?

Figyelt kérdés

aki nem tudná a jerü így néz ki:

ы

2013. nov. 24. 19:55
1 2 3
 11/26 mustafa33 ***** válasza:
100%
Nincs szándékomban vitatkozni. Csak nem értettem miért éppen ezeket írtad (elég jó az orosz kiejtésem). Most már értem, köszönöm a választ.
2013. nov. 28. 19:23
 12/26 mustafa33 ***** válasza:
100%
Vörösnefelejts, még egyszer bocsánatot kérek én a senki, hogy vissza mertem kérdezni tanult válaszolónktól. ☺
2013. nov. 28. 19:29
 13/26 Vörösnefelejcs ***** válasza:

Felesleges bocsánatot kérni, nincs miért. Nem vitatom, hogy tudsz oroszul és segíteni akartál. Nincs ezzel baj - de nem lehet sajnos három magánhangzót egyszerre kiejteni, na.

Ettől még lehetsz jobb oroszos, szebb, okosabb és gazdagabb is nálam. Sőt, igazad is lehet, csak nem a három magánhangzóban, oké? Nem akartalak semmiképpen megbántani, és nem tartalak senkinek. Én csak nem akarok vitatkozni erről.

2013. nov. 28. 21:09
 14/26 mustafa33 ***** válasza:
100%
Akkor te a templom egere vagy én pedig a cárevics. ☺
2013. nov. 28. 23:14
 15/26 Vörösnefelejcs ***** válasza:
Én gyágy Ványára gondoltam, aki szerint mindenkinek igaza van. :)
2013. nov. 29. 07:48
 16/26 mustafa33 ***** válasza:
100%
Ja,a Ványadt bácsira. Hát bizony, hogyha et az én galambocskám Galuska Galagonya megélhette volna ... ☺
2013. nov. 29. 20:20
 17/26 anonim ***** válasza:
szabad megkérdeznem mi vitt rá, hogy oroszul tanulj?honnan ez az ambíció?
2013. dec. 1. 19:07
 18/26 webnyelv ***** válasza:

Na, én is a három magánhangzó egyszerre kiejtésébe akartam belekötni. Nyelvészetileg nem helyes, de egy átlag nyelvtanulónak így lehet jól elmagyarázni. Most ha azt próbálnád magyarázni neki, hogy palatális, pre-palatális, alsó-felső-középső nyelvállású, bilabiális stb. képzésű hang, nem fogja érteni. :D Viszont ha azt mondod, hogy kb. a magyar i és ü hangot próbálja meg egyszerre kiejteni, nagyobb eséllyel fogja megközelítőleg jól kiejteni a hangot.

Általában nem nagyon tud az ember idegen nyelvet akcentus nélkül megtanulni beszélni. Ami viszont fontos, hogy egy adott hangot következetesen mindig ugyanúgy ejtsen. Ha pl. mindig ü-t ejt a kérdező ы-nek, azzal is tökéletesen meg lehet csinálni a felsőfokú nyelvvizsgát is.

Nem az a cél, hogy nyelvészetileg képzett legyen a nyelvtanuló, hanem hogy beszélje a nyelvet. Aki nagyon ráér és nagyon érdeklődik, persze elmélyedhet a fonetika rejtelmeiben részletesen, de alapból nincs erre szükség, még ha nagyon érdekes is a fonetika.

2013. dec. 2. 12:23
 19/26 anonim ***** válasza:

No, akkor tőlem egy tanács: magyar embert soha ne kérdezz ilyenről. Mindegyik azt hiszi, hogy tökéletes a kiejtése, egészen addig, amíg ide nem jön egy orosz, és nem érti, hogy mit beszélnek.

Ajánlom neked a masterrussian.com oldalt, vagy az interpals.net-et. Ezeken az oldalakon tudsz oroszokkal ismerkedni.

2013. dec. 13. 01:04
 20/26 anonim ***** válasza:

01:04-nek igaza van,erről nem magyart a legjobb kérdezni.És ez minden nyelvre vonatkozik:csak az anyanyelvi embert érdemes igazán kérdezni.

Bár ha valaki mondjuk kétnyelvű,az másabb.

2013. dec. 13. 17:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!