Orosz nyelv- hogyan ejtsem az orosz jerü betűt?
aki nem tudná a jerü így néz ki:
ы
Felesleges bocsánatot kérni, nincs miért. Nem vitatom, hogy tudsz oroszul és segíteni akartál. Nincs ezzel baj - de nem lehet sajnos három magánhangzót egyszerre kiejteni, na.
Ettől még lehetsz jobb oroszos, szebb, okosabb és gazdagabb is nálam. Sőt, igazad is lehet, csak nem a három magánhangzóban, oké? Nem akartalak semmiképpen megbántani, és nem tartalak senkinek. Én csak nem akarok vitatkozni erről.
Na, én is a három magánhangzó egyszerre kiejtésébe akartam belekötni. Nyelvészetileg nem helyes, de egy átlag nyelvtanulónak így lehet jól elmagyarázni. Most ha azt próbálnád magyarázni neki, hogy palatális, pre-palatális, alsó-felső-középső nyelvállású, bilabiális stb. képzésű hang, nem fogja érteni. :D Viszont ha azt mondod, hogy kb. a magyar i és ü hangot próbálja meg egyszerre kiejteni, nagyobb eséllyel fogja megközelítőleg jól kiejteni a hangot.
Általában nem nagyon tud az ember idegen nyelvet akcentus nélkül megtanulni beszélni. Ami viszont fontos, hogy egy adott hangot következetesen mindig ugyanúgy ejtsen. Ha pl. mindig ü-t ejt a kérdező ы-nek, azzal is tökéletesen meg lehet csinálni a felsőfokú nyelvvizsgát is.
Nem az a cél, hogy nyelvészetileg képzett legyen a nyelvtanuló, hanem hogy beszélje a nyelvet. Aki nagyon ráér és nagyon érdeklődik, persze elmélyedhet a fonetika rejtelmeiben részletesen, de alapból nincs erre szükség, még ha nagyon érdekes is a fonetika.
No, akkor tőlem egy tanács: magyar embert soha ne kérdezz ilyenről. Mindegyik azt hiszi, hogy tökéletes a kiejtése, egészen addig, amíg ide nem jön egy orosz, és nem érti, hogy mit beszélnek.
Ajánlom neked a masterrussian.com oldalt, vagy az interpals.net-et. Ezeken az oldalakon tudsz oroszokkal ismerkedni.
01:04-nek igaza van,erről nem magyart a legjobb kérdezni.És ez minden nyelvre vonatkozik:csak az anyanyelvi embert érdemes igazán kérdezni.
Bár ha valaki mondjuk kétnyelvű,az másabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!