Hogy magyarázzam el egy külföldinek ráadásul mit jelent amikor azt mondom nevetve: "te sem vagy egyszerű"?
Azt hogy "nem egyszerű", úgy mondjuk másképpen, hogy "bonyolult".
Vagy csak szerintem "nem bonyolult" ez a "probléma"....:)
ebben meg a vicc nem menne át, de tényleg köszönet a próbálkozásokért
de levezetem a szitut hátha ebből jön valami ötlet.
mindenkinek újságolja, hogy lesz a szülinapja, partyt szervez, meg van hívva ez is az, tőlem kérdezgetik, hogy nem tudom mikor lesz a szülinap tartva. erre felhívom az érintettet, hát még nem tudja. eltelik 1 hét, kettő, már elmúlt a szülinapja, utóbuli lesz, még mindig hívogat előre mindenkit, de mondta még mindig nem tudja mikor, mert ugye hol a keze van eltörve, hol a munka, meg stb stb, mindig van valami, de már nem tudom hány főnél tart meghívásban :) erre mondtam már az egész huza-vonára viccesen, hogy látom te sem vagy egyszerű :)mert ugye azért a tesoja sem semmi, amit ő is elkövet néha,meg ugye én sem. erre a kérdés, hogy értem ezt, hogy ő nem egyszerű.
nos erre magyarázni, hogy "nem vagy normális" értsd viccesen, meg "bonyolult vagy" nem megy át a helyzet poénja, abszurditása, ami neki köszönhető :(
vagy feladom. tekintve hogy van még egy rakás ilyen, amit nem tudok kifejezni külföldieknek, ez az egy valahol eltörpül. legközelebb tuti lesz megint egy érthetetlen kifejezésem hozzájuk, amit nem tudok előre, hogy nem értik, csak másik.
meg ilyenek, mint pl az, olyan izé vagy. nah ezt sem értik. náluk az izé, az csupán névmás, mint pl ez a dolog, az a valami, az az izé. de ha őrá mondom megint nem megy át :(
de még ha nem is szleng, vagy zsargon kifejezéseket használnék, most ezeket magyarul is, hogy lehetne másképp mondani? szerintem sehogy :(
nah meg ha csúfolok valakit,mekkora "szemét" vagy "gyökér"
náluk ugye, az egyik az a kukába való dolog a másik meg ami föld alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!