Lefordítaná nekem ezt az angol rövid mondatot magyarra?
"Soha nem gondoltam volna, hogy akár csak 1 képet is akarna valaki rólam készíteni."
Köszönöm előre is!!!!
Az a www.googlecsata.hu oldal. Sajnos mások olyanokat csatáztatnak, de én a "would have never thought" és a "would never have thought" alakokat hasonlítottam össze, hogy melyik milyen gyakori.
A "would have never thought" alakra 23 000 000 példát talált míg a másikra csak 240 000-et. Azért szerintem ez óriási különbség.
Valamint korábban is írtam, hogy nem ez alapján állok ki a válaszom mellett hanem nyelvtani ismeretekre alapozva.
A gyakoriság még nem jelenti azt, hogy helyes. Ezen az oldalon például rendkívül gyakori a helyesírási hiba, gyakoribb, mint a helyesen feltett kérdés.
Kénytelen voltam elővenni a jó öreg Magyaricsot, mielőtt aludni térek, íme a példamondat a határozószók, köztük a never helyére: This job would never have been done. Magyarázat: "Különösen kell vigyáznunk arra, hogy egynél több segédigét ne engedjünk a határozószó elé. Ez különösen gyakori hiba." És a szintén jó öreg Swan: "When a verb has several parts, the most common position of the adverb is after the first auxiliary verb: You should definitely have been working this morning. Olyan tételes szabályt te sehol nem olvashattál, hogy a never mindenképpen a főige előtt van. Ez csak az egyszerűbb igealakokra érvényes, nem a több segédigét tartalmazókra.
IGAZ!
"When a verb has several parts, the most common position of the adverb is after the first auxiliary verb."
A "not" már a "would" után tettem volna...
Nálad a pont!
Eddig nem pontoztam, most megy a + Neked!
Köszi a kitartást, meggyőztél, így kijavítottam egy tévesen rögzült szabályt. Köszi szépen!
(Viszont a googlecsata eredménye - hogy a használt nyelvben melyik a gyakoribb nagggggyon érdekes, főleg így, tudva, hogy a kevesebbet kapó a helyes...)
Nos, akkor a tanulságok levonva. Másoknak példa megadva. Zöld kezecske odaadva. :)
Valóban köszi a kitartásodat, hogy meggyőzz az eddig helyesnek hitt/tudott helytelen használatról.
Üdv! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!