Hányan ismerik a rovásírást?
17:01 Többek közt az ilyen gyökerek miatt tart itt a magyar társadalom. Azt vágod, hogyha minden ősi hagyományt elvetünk magunktól, akkor előbb-utóbb nem lesz olyan dolog, ami által magyarnak nevezhetjük magunkat? Azt akarod, hogy az a kevés is eltűnjön az ősi magyar kultúrából, ami megmaradt? Mert ez a felfogás csakis oda vezethet.
Amúgy az átlagemberek közül elég kevesen tudják a rovás-ABC-t, a nemzeti oldalon jóval "népszerűbb" a dolog.
Szia!
Én ismerem, tudok rovással írni is és olvasni is, sőt még tanítom is általános iskolásoknak önszörgalomból, ingyen hétvégenként:) úgy gondolom, hogy ezt illene tudni minden magyar embernek, nem tudom, h miért nem tanítják meg ezt az általános iskolában. Magyarok vagyunk, ez lenne a minimum sztem. Én önszorgalomból tanítom a gyerkőcöknek, mert nem lenne jó, ha kihalna ez a gyönyörű írás, ami csak a miénk. Nagyon tetszik a gyerekeknek, imádnak órára járni hozzám 7végenként!:)
17:01-es, te nagyon gyökér vagy már ne haragudj! Sajnos élnek még ilyen tuskó emberek, mint te! Tényleg az ilyenek miatt tartunk ott, ahol tartunk, jól írta az egyik kedves válaszoló. Az, h nem tudod, h ebből mi hasznunk származik az csak a te agyi szinted mutatja! Csak sajnálni tudlak, h ilyen műveletlen és buta vagy.
További szépeket!
sziasztok:)
Én ismerem a rovásírást, kb egy nap alatt tanultam meg. Nagyon könnyű és gyönyörű írás.
Felvidéken élek, a mi helységnévtáblánk alatt is ott csüng rovásírással a településünk neve. Csoda, hogy a szlovák kormány még nem tiltotta be, bár nem sok helyen láttam rovásírással írt helységnévtáblát.
Őrizzük és ápoljuk a hagyományainkat!
De ne csináljunk politikát belőle.
(A rovásírásnál sajnos ezt látom... tisztelet a kivételnek.)
Ezerkettőszázkilencvenhárman...
Amúgy meg nagy szart nincs gyakorlati haszna. Egy nemzeti érzelmű osztályban ahol a padok rovásírással vannak telefirkálva esélye sincs a tanárnak megkülönböztetni a töri puskát a Reményik versektől. (persze csak ha ő maga nem tudja olvasni)
Kedves utolsó!
A tanárnak joga van leradíroztatni a ceruzával a padra írt, rajzolt dolgokat. Nem is arra való eredetileg, hogy összefirkálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!