Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hányan ismerik a rovásírást?

Hányan ismerik a rovásírást?

Figyelt kérdés
Láttam már újságokon, helységnévtáblákon...stb. hogy rovásírással is kiírják. A lakosság kb- hány százaléka tudja elolvasni?
2009. nov. 4. 15:35
1 2 3
 11/21 cynic ***** válasza:
63%

17:01 Többek közt az ilyen gyökerek miatt tart itt a magyar társadalom. Azt vágod, hogyha minden ősi hagyományt elvetünk magunktól, akkor előbb-utóbb nem lesz olyan dolog, ami által magyarnak nevezhetjük magunkat? Azt akarod, hogy az a kevés is eltűnjön az ősi magyar kultúrából, ami megmaradt? Mert ez a felfogás csakis oda vezethet.

Amúgy az átlagemberek közül elég kevesen tudják a rovás-ABC-t, a nemzeti oldalon jóval "népszerűbb" a dolog.

2009. nov. 4. 21:03
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
öten
2009. nov. 7. 20:51
 13/21 anonim ***** válasza:
70%

Szia!

Én ismerem, tudok rovással írni is és olvasni is, sőt még tanítom is általános iskolásoknak önszörgalomból, ingyen hétvégenként:) úgy gondolom, hogy ezt illene tudni minden magyar embernek, nem tudom, h miért nem tanítják meg ezt az általános iskolában. Magyarok vagyunk, ez lenne a minimum sztem. Én önszorgalomból tanítom a gyerkőcöknek, mert nem lenne jó, ha kihalna ez a gyönyörű írás, ami csak a miénk. Nagyon tetszik a gyerekeknek, imádnak órára járni hozzám 7végenként!:)

17:01-es, te nagyon gyökér vagy már ne haragudj! Sajnos élnek még ilyen tuskó emberek, mint te! Tényleg az ilyenek miatt tartunk ott, ahol tartunk, jól írta az egyik kedves válaszoló. Az, h nem tudod, h ebből mi hasznunk származik az csak a te agyi szinted mutatja! Csak sajnálni tudlak, h ilyen műveletlen és buta vagy.

További szépeket!

sziasztok:)

2010. ápr. 25. 15:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem az összes betűt, csak párat. Az az igazság, hogy a rúnákat jobban ismerem. (egyik barátom, aki a rúnákat nem ismeri, próbálta elolvasni a rúnákkal írt szövegrészletet az egyik füzetemen, csak ő azt hitte, hogy rovásírás, és csodálkozott is, mi ez a sok furcsa betű)
2010. nov. 17. 18:16
 15/21 anonim ***** válasza:
87%

Én ismerem a rovásírást, kb egy nap alatt tanultam meg. Nagyon könnyű és gyönyörű írás.

Felvidéken élek, a mi helységnévtáblánk alatt is ott csüng rovásírással a településünk neve. Csoda, hogy a szlovák kormány még nem tiltotta be, bár nem sok helyen láttam rovásírással írt helységnévtáblát.

2010. dec. 7. 20:18
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Tény, hogy gyakorlati haszna igazán nincs, csak olyan érdekesség, majd egyszer talán én is megtanulom :)
2010. dec. 9. 20:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Őrizzük és ápoljuk a hagyományainkat!

De ne csináljunk politikát belőle.

(A rovásírásnál sajnos ezt látom... tisztelet a kivételnek.)

2010. dec. 10. 00:38
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, szívemből szóltál! :)
2010. dec. 10. 00:42
 19/21 anonim ***** válasza:
74%

Ezerkettőszázkilencvenhárman...

Amúgy meg nagy s­zart nincs gyakorlati haszna. Egy nemzeti érzelmű osztályban ahol a padok rovásírással vannak telefirkálva esélye sincs a tanárnak megkülönböztetni a töri puskát a Reményik versektől. (persze csak ha ő maga nem tudja olvasni)

2010. dec. 10. 03:30
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

A tanárnak joga van leradíroztatni a ceruzával a padra írt, rajzolt dolgokat. Nem is arra való eredetileg, hogy összefirkálják.

2011. szept. 30. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!