Hányan ismerik a rovásírást?
Figyelt kérdés
Láttam már újságokon, helységnévtáblákon...stb. hogy rovásírással is kiírják. A lakosság kb- hány százaléka tudja elolvasni?2009. nov. 4. 15:35
1/21 anonim válasza:
én megtanultam a rovás abc-t és olvasni is tudom, jó ha van róla ismereted, de fogadni mernék, hogy Mo 98%-a nem tudja a rovás abc-t
2/21 anonim válasza:
Magyarország 98%-a? Az szuper!:)) Én Erdélyben élek, néhány történészen meg tanáron kívül senkit nem ismerek, aki ismerné. Szerintem 0,5%-kal már sokat mondtam.
3/21 anonim válasza:
és hol lehet megnézni,hogy milyen az ABC? egyébként én még nem is láttam olyan táblát..:S
4/21 anonim válasza:
És ha elárulnátok, mi hasznuk származna abból az embereknek, ha megtanulják?
Inkább tanuljon mindenki valami idegennyelvet, de ne egy ezer éve kihalt írásformulát.
5/21 anonim válasza:
Hehe, túl sok F1-et néztem :D
Természetesen írásformára gondoltam. :)
6/21 anonim válasza:
Az idegennyelvek természetesen fontosak, manapság, de ettől függetlenül a hagyományaikat ne dobáljuk el magunktól. Én sajnos még nem ismerem mélyrehatóan a rovásírást, de szerintem belevetem magam a megtanulásába. Szerintem szép és becsülendő az aki ismeri a rovás írást. És hogy mi ebben a haszon? Kézzelfogható dolgot nem ad, de eszmei értéke annál több, szerintem ez bőven elég, sőt...
7/21 anonim válasza:
8/21 anonim válasza:
én ismerem, olvasni és irni is tudom :) Én még Erdélyben jártam általánosba, és ott pl megtanultuk, nem volt kötelező de nagyon tetszett, ezért majdnem az egész osztály megtanulta :)
9/21 anonim válasza:
Én a cirill ABC-t tanultam meg, és az arab írást is meg akarom majd tanulni esetleg, de ez nem biztos. Lehet egyszer majd kedvet kapok a rovásírásra is. Szerintem az ma már inkább csak egy érdekesség, meg lehet tanulni, de sok gyakorlati haszna nincs.
10/21 anonim válasza:
Én is ismerem, anyukámnak volt egy könyve, ammiből egy unalmas nyári nap alatt megtanultam, és a suliban unalmas matekórákon azzal szórakoztam, hogy rovásírással írok:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!