Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A britek ismerik az amerikai...

A britek ismerik az amerikai angol szavakat?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy ismerik-e a szókincset vagy csak azt a részét, amit pl. TV-ben gyakran hallanak.
2009. ápr. 11. 23:52
 1/10 anonim ***** válasza:
14%
Te ismered az erdélyi szavakat?
2009. ápr. 12. 00:02
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
hát a legtöbbet ismerik pl, sidewalk-pavement sweet-candy, meg a gyakoribbakat. de vannak persze olyanok amiket nem, és ez ugyanígy van az ausztrállal is
2009. ápr. 12. 00:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Azért kérdezem, mert az amerikaiak többsége nagyon kevés brit angol szót ismer. Ez talán a médiának tudható be. Több az amerikai befolyás, mint a brit.
2009. ápr. 12. 00:14
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem változó, biztos vannak olyan emberek akik az amcsik felé húznak és ismerik a "trendi" szavakat. Lehet olyan is, aki munkája révén, vagy sokat utazik és így találkozik az amerikai angol szavakkal. Egy átlagember biztos nem foglalkozik vele és valószínűleg nem annyira tudja.

Véleményem szerint a legtöbben közülük jó pár szót ismernek az amerikai angolból is.

Olyan jó, hogy nekem kelleni fog a brit és az ausztrál és az amerikai angol is :DDD jó lesz majd az összes dolgot megtanulgatni.

2009. ápr. 12. 01:16
 5/10 A kérdező kommentje:
Mindhárom országba készülsz, harmadik válaszoló? Akkor igen változatos képet fogsz kapni az angol nyelvről. Főleg Ausztráliában.
2009. ápr. 12. 01:19
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Én azt vettem észre, hogy pont az amerikai lektor nem érti a brit szavakat, de a brit lektor mindent megért.
2009. ápr. 12. 09:03
 7/10 anonim válasza:
100%
Nyelvészeti szempontból ismerniük kellene, mert amerika a britek kivándorlóiból (nagyrészt) és egyéb népet népcsoportjaiból jött létre. Gondolj csak a bostoni teadélutánra. Kis történelem. Elméleti szinten ismerik.
2009. ápr. 12. 23:34
 8/10 A kérdező kommentje:
De azóta a nyelv sokat változott. Épp az a lényeg, hogy a kettő nem ugyanaz. Mindegy, csak kíváncsi voltam.
2009. ápr. 13. 03:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Persze van "sok" kifejezésben eltérés, de mennyi az a "sok" kb.? Mert nem lehet olyan rengeteg, hogy a műholdas TV csatornákon egymást szerte a világon látható, halható angol anyanyelvű emberek, ne tudnák kapásból, hogy miről is beszélnek!

Értitek? Nem olyan izolált ez a világ, hogy ne értsék meg egymást.

2009. szept. 18. 13:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Ismerik a britek az amerikai szavakat, ha nem is mindet, de a fontosabbakat, gyakoriabbakat mindenképpen. TV-ben sokat hallanak amerikai beszédet, a csapból is az folyik náluk, mivel több amerikai film, műsor, zene van és nem szinkronizálják át.
2012. okt. 28. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!