Ha magyarként tetszik a román nyelv az nem "baj"?
Nem tudom,hogy ti,illetve mások mit gondolnak erről.
Gondolom sokan mondják hogy románok nem szeretnek minket,meg Trianonban mi volt,meg stb.
Közben viszont ugyanolyan nyelv mint a többi.
Köszi :)
Nem úgy értem szó szerint,hogy baj..hanem,mennyire negatív ez másoknak.
Románul nem nehéz megtanulni, pláne ha tanult, latint, franciát, olaszt, spanyolt, de még az angol is hasznos (a latin és az ófrancia jövevényszavak miatt).
Nekem egyedül a hangzása nem tetszik, a TVR híradóit néztem régebben, a bemondonó "darálva" hadarta a szöveget, kellemetlen volt hallgatni is. Ha kelet-magyarországi vagy, lehet, hogy még néhány év és már odajárhatsz dolgozni, hála nálunk bevezetett "türkmenisztáni" viszonyoknak. Magyarán szólva, Nyugat-Románia "nyugatabbra" lesz Magyarországnál.
:) Köszi a válaszokat
Igazából,magának az országnak csak az erdélyi részét ismerem,de biztos van még olyan hely ami érdekes.
Maga a nyelv tetszik,eddig angolt,franciát meg oroszt tanultam.
Nekem is tetszik.
Mellesleg szerintem attól, hogy a két ország történelmi viszonya nem a legbarátibb - mely nem rajtunk, közembereken múlott/múlik -, még nem kell az adott országot utálni. Ott is ugyanolyan emberek élnek, mint bármelyikünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!