Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha magyarként tetszik a román...

Ha magyarként tetszik a román nyelv az nem "baj"?

Figyelt kérdés

Nem tudom,hogy ti,illetve mások mit gondolnak erről.

Gondolom sokan mondják hogy románok nem szeretnek minket,meg Trianonban mi volt,meg stb.

Közben viszont ugyanolyan nyelv mint a többi.

2013. aug. 7. 13:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Minden nyelv szép a maga nemében. Bár a román nyelv szerintem csúnya, akárcsak a románok, nem baj ha neked tetszik, vagy meg akarod tanulni.
2013. aug. 7. 14:03
 2/12 anonim ***** válasza:
81%
Azzal hogy tetszik senkinek nem ártasz.
2013. aug. 7. 14:03
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
miért lenne baj?
2013. aug. 7. 14:08
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Nem úgy értem szó szerint,hogy baj..hanem,mennyire negatív ez másoknak.

2013. aug. 7. 14:09
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
Ahány nyelvet tudsz, annyi embert érsz. Megtapasztalhatod, hogy lenéznek, ha a románt tanulod. De az ilyen ember azt se érdemli, hogy egyetlen pillantásra is méltassák. Miért pazarolnád életed kevés idejét haszontalan emberekre, mikor nyelvet is tanulhatsz.
2013. aug. 7. 14:49
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Románul nem nehéz megtanulni, pláne ha tanult, latint, franciát, olaszt, spanyolt, de még az angol is hasznos (a latin és az ófrancia jövevényszavak miatt).

Nekem egyedül a hangzása nem tetszik, a TVR híradóit néztem régebben, a bemondonó "darálva" hadarta a szöveget, kellemetlen volt hallgatni is. Ha kelet-magyarországi vagy, lehet, hogy még néhány év és már odajárhatsz dolgozni, hála nálunk bevezetett "türkmenisztáni" viszonyoknak. Magyarán szólva, Nyugat-Románia "nyugatabbra" lesz Magyarországnál.

2013. aug. 7. 15:54
 7/12 A kérdező kommentje:

:) Köszi a válaszokat

Igazából,magának az országnak csak az erdélyi részét ismerem,de biztos van még olyan hely ami érdekes.

Maga a nyelv tetszik,eddig angolt,franciát meg oroszt tanultam.

2013. aug. 7. 17:01
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Még egy tipp: [link]
2013. aug. 7. 17:46
 9/12 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Én is imádom.. Szerintem ez az egész román-magyar viszály fel van fújva... semmi bajunk egymással. Ugyanolyan emberek vagyunk. Csak persze vannak ellentétek közöttünk. El kell fogadni egymást, és túllépni ezeken a történelmi dolgokon. Volt, ami volt.. ezen már nem változtathatunk. Nincs undorítóbb, mint mikor bárkit a nemzetisége vagy a vallása miatt megkülönböztetés ér.
2013. aug. 8. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:
81%

Nekem is tetszik.

Mellesleg szerintem attól, hogy a két ország történelmi viszonya nem a legbarátibb - mely nem rajtunk, közembereken múlott/múlik -, még nem kell az adott országot utálni. Ott is ugyanolyan emberek élnek, mint bármelyikünk.

2013. szept. 29. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!