Melyik nyelv tetszik a legjobban?
Azok közül, amiket ismertek, tudtok, vagy épp csak találkoztatok vele.
Kinek mi tetszik a legjobban és miért?
Behatóan nem ismerek túl sok nyelvet, de a legtöbben van valami, ami miatt szeretni lehet. Van ugye egy stílusuk. A német és az orosz kemény feszessége, a héber, a görög és az arab egzotikussága, a kínai lágysága... A franciát, az olaszt és az angolt kicsit nehezebb értékelnem.
A legeslegfantasztikusabb számomra mégis a spanyol. Olyan, mintha egy különös tűz fűtené. Mondhatni zene a beszélő és a hallgató fülének is.
A magyar, az olasz és a görög.
Nekem a dallamos régi nyelvek tetszenek. Sajnos nem ismerem mindet. Ez a három viszont nagyon szép nyelv.
Nekem az angol,olasz és a japán a kedvencem.
Angolul már ovis korom óta tanulok,most készülök a középfokú nyelvvizsgára belőle,és utána fogok tanulni olaszul is,tanár segítségével.
Egyébként az angol szerintem nagyon könnyű,az iskolában szinte semmit sem tanulunk,illetve amiket tanulunk,azokat már mind tudom,bár ez már így volt általánosban is,és ezt nem nagyképűségből írom,hanem csak azért,hogy bebizonyítsam,hogy önerőből,otthon is meg lehet tanulni idegen nyelveket,magántanár nélkül,csak gyakorlás kell hozzá!
Az olasz nyelv tetszik,dallamos,és gyorsan beszélnek,pont,mint én.
A japán nyelv nagyon tetszik,bár még cska az alapokkal ismerkedek,de nagyon tetszik,bár jóval másabb,mint az összes többi melyeket eddig ismertem.
Szertem az animéket,mangákat,illetve a kulturájukat,népmeséiket,szóval abszolút az első három közt a helye! :)
Én őszintén szólva egyáltalán nem tudnék dönteni.
Minden nyelvet imádok, és mindet másért. :D
#1: Nekem a spanyol olyan, mintha a nép nyelve lenne, amit mindenki beszél, és mindig lenyűgöz a ritmusossága, és tényleg nagyon szép :)
A latin és a görög ősi nyelvek, klasszikusak, amiket nem lehet reprodukálni; utóbbiban még benne van az a tipikus görögös életérzés is :D
A német és az orosz kemények és hangzatosak, pont úgy, ahogy írtad, plusz még a német szereti hosszan kimondani a dolgokat, az orosz viszont inkább tömör, nem pazarolja a szót.
A kínai nekem nagyon dallamos és az egész nyelv egy kész nyelvtörő, eszméletlen, hogy milyen hangokat pakolnak egymás mellé, a japán aranyos, és az is nagyon ritmikus és olyan gyorsnak hat; mindkettő nagyon lágy.
Az olasz is nagyon szép, olyasmi, mint a spanyol, nagyon ritmusos, és mintha minden szóban lenne egy apró feszültség, ami csak nő a hangsúlyos pontig, ahol levezetődik.
A francia nekem teljesen művészi nyelv,
#2: Az angolt én is imádom, ezt viszont én sem tudom megmagyarázni miért. :D Olyan változatos, mégis sokszor visszatérnek a jól megszokott hangok.
Továbbá, az angol annyira rugalmasnak tűnik nekem, hogy a gettóktól kezdve a legműveltebb körökig, mindenhová passzol a megfelelő formájával. :D
#3: A magyarban én a szórend végtelenségig való variálhatóságát és a változatos hétköznapi szókészletet szeretem nagyon :D
#4: Az angol viszont egy alattomos nyelv! :D Könnyűnek mutatja magát, de amikor már mész felsőfokra, azután pedig a végtelenbe és tovább, akkor fogsz vért izzadni! :D Minden szóra van egy pontos kifejezés, és arra a kifejezésre van ezer szó, ami mind-mind egy picit mást jelent! Ez az igazi kihívás benne szerintem.
Sokan panaszkodnak az igeidőkre, de nekem azok logikusak, és nagyon tetszik, hogy már az ige puszta idejével mennyi dolgot tudok kifejezni :D
Na meg a kiejtés... Szerintem a francia kiejtésére is jobban rá lehet érezni, mint az angoléra: tizedik éve tanulom, de még mindig tudnak olyan szót elém rakni, aminek a kimondásához hozzá sem tudok kezdeni :D Míg a franciát négy éve tanulom, és azt tapasztaltam, hogy nem nagy ördöngösség.
Írásképileg a francia nagyon szép, keszekusza; a kínai is nagyon szép, olyan jó zsúfolt és „mozgalmas”, mintha csak a kínai nagyvárosokban járkálnék, a japánnal pedig ugyan így, plusz hogy az „kerekdedebb”, lazább a sok hiragana miatt, ugyanakkor kiejtésben mégis sokkal pörgősebb; a cirill betűs folyóírás nagyon-nagyon szép még, a nyomtatott írás pedig pontosan azt a tömörséget és szigorú rendet tükrözi, mint maga az orosz; az arab nyelv írása is nagyon szép és különleges; a magyar is olyasmi, mint a francia: kacifántos ékezetek mindenfelé, ebből a szempontból az angol viszont olyan csupasz.
De ez csak az én szubjektív véleményem :)
Nekem a dán! Annyira szeretem, tetszik a hangzása, érdekes, különleges, stb... Tanulom is :D
A spanyol is tetszik, a német, a svéd, és még az orosz nagyon.
Meg még pár másik is, szeretem a nyelveket :D
Nekem nagyon sok nyelv tetszik. Hangzásilag mindenképpen az olasz és a francia, legkedvencebb filmjeim is ilyen nemzetiségűek.
Kultúrájuk miatt nagyon tetszik a görög, a portugál és a japán is. Utóbbiban még az is benne van, hogy egy távol keleti nyelvről beszélünk, tehát minden tekintetben különleges is.
A holland nyelvet nagyon viccesnek találom, szívesen megtanulnám.
Illetőleg arab és héber is tetszik, de nem tudnám megmondani miért. Talán mert olyan jó érzés lehet, mikor az ember elmondhatja magáról: én tudok arabul :D
Persze a legkedvencebb az angol. Nagyon kedvelem a nyelv hangzását, a brit és amerikai akcentust, a történelmet, magát az irodalmat is és tényleg mindent. Jól érthető és magyarázható nyelv, mégis kell hozzá sok sok gyakorlás, hogy egy stabil felsőfokot megszerezzen belőle az ember. Szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!