Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angol a német vagy az...

Az angol a német vagy az orosz nyelv tetszik nektek jobban? (sorrendet és véleményt is írhattok)

Figyelt kérdés

2012. nov. 18. 19:44
 1/10 anonim ***** válasza:

tanulás szerint: angol, orosz, német

hallgatás szerint: orosz, angol, német...

2012. nov. 18. 19:47
 2/10 anonim ***** válasza:

Angol , orosz , német.

Az orosz azért mert a párom is orosz.Az angol azért mert ezt használom amikor dolgozok de ez igaz a németre is.

2012. nov. 18. 19:49
 3/10 anonim ***** válasza:

orosz,angol,német

Nekem nagyon tetszik az orosz nyelv.

2012. nov. 18. 20:06
 4/10 anonim ***** válasza:

1.orosz

2.német

3.angol

fúúú sokáig gondolkoztam, hogy melyiket írjam első helyre németet vagy oroszt igazából egyformán imádom őket, de azt hiszem az oroszt jobban kitudom ejteni olyan gördülékenyebben megy bár hozzá teszem még nem tanultam hanem amit így zeneszövegek alapján tapasztalok, jó nyilván minden gyakorlat kérdése meg ez így elég felületes, de egyenlőre ezt gondolom, nem rég kezdtem el németet tanulni autodidakta módon és imádom, de nagyon kellene az anyanyelvi környezet még annyira az elején vagyok olyan fura így 10 év angol után, de angolban meg azt szeretem, hogy olyan szabadabb és kötetlenebb.

a három közül az angol tűnik a legkönnyebbnek.

2012. nov. 18. 20:49
 5/10 anonim ***** válasza:
1. angol, 2. német, 3. orosz.
2012. nov. 19. 09:16
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

1. német

2. angol

3. orosz

Félig német vagyok, szeretem a nyelvet, Németországot, tulajdonképpen mindent ami német.

Az angol egyszerű, hamar meg lehet tanulni és a legtöbb országban megértenek ha angolul beszélsz.

Az oroszt nem szeretem különösebben.

2012. nov. 19. 16:33
 7/10 anonim ***** válasza:

1. Angol

2. Orosz

3. Német

Az angolt szeretem, mert beszélem, az orosznak pedig tetszik a hangzása (főleg a nevek és a becézések) és az írást is érdekesnek tartom.

A németet csak a rend kedvéért írtam ki, nekem a harmadik kedvenc nyelvem a francia, aztán pedig a spanyol. A német nagyon az utolsó helyeken van, nem tehetek róla, nem szeretem.

2012. nov. 19. 23:35
 8/10 A kérdező kommentje:

1.Német

2.Orosz

3.Angol

Gondolkoztam,hogy a németet,vagy az oroszt írjam e az első helyre,de akkor inkább a németet.Az angolt én is csak a rend kedvéért tettem bele.:)

2012. nov. 20. 14:40
 9/10 webnyelv ***** válasza:

német - orosz - angol

A németet az utóbbi időben nagyon megszerettem, aminek külön "története" van. Talán egy kis "mazochizmus" is, mert nagyon tetszik, ahol el kell igazodni a sok bonyolult igealak között, amikor pl. mellékmondatban összetett múlt idővel és módbeli segédigével együtt van szenvedő szerkezet, és a melléknévragozásnak is a logikája tetszik.

Sok éve általánosban oroszt tanultam. Kb. 10-15 évvel később belelapozgattam egy orosz nyelvkönyvbe, kicsit tanulmányoztam a nyelvet, és valami nagyon megfogott ebben a nyelvben, nem tudnám leírni, hogy mi, de van benne valami olyan, ami a többi nyelvben nincs. (Nem a cirill betűkre gondolok, hanem a nyelvtanra.)

Az angol is jó egyébként, logikus, csak annyira nem fogott meg, mint a másik két nyelv.

2012. nov. 21. 01:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Az angol. A német szerintem csúnya, az orosz meg nekem halandzanyelvnek hangzik. (A lengyel is)
2022. máj. 5. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!