Az ukránok ukránul vagy oroszul beszélnek?
Figyelt kérdés
tudom hogy illene tudnom mert szomszédos ország de nem vagyok benne biztos hogy van egyáltalán ukrán nyelv2013. júl. 6. 19:00
1/8 anonim válasza:
2/8 anonim válasza:
Ukrajna hivatalos nyelve az ukrán, de lakosságának a fele orosz.
Irtó ügyesen megkeverték a népeket az önkényuralmi rendszerek, hogy az egyik segítsen elnyomni a másikat. (Nemcsak az oroszoké, hanem a Habsburgoké, a törököké, sőt az angolok is betelepítették a tamilokat a szingalézek közé Srí Lankára.)
3/8 anonim válasza:
Ez egyáltalán nem igaz ! Igaz jelentős az orosz kisebbség száma de azért nem az ország fele orosz . A lakosság úgy 20-25 százaléka orosz az ukránok kb az ország 70 % át teszik ki , ezért is szokták mondani hogy Ukrajna nem nemzet állam !
4/8 anonim válasza:
Használják még a kevert orosz-ukrán nyelvet, un. szurzsik-ot.
5/8 anonim válasza:
Vannak helyek ahol ukránt használnak és vannak ahol csak oroszt. Pl Odesszában csak oroszt. Ukrajna déli, dél-keleti részén használatos inkább az orosz, a másik felén pedig az ukrán, de mindenki beszél ukránul is és oroszul is. Az más kérdés hogy néha nem hajlandóak használni, pl egy-két ukrán nem hajlandó az oroszt, orosz ajkú városokban pedig az ukrántól ódzkodnak. De attól még megértik mindkét nyelvet és tudják, ha kell.
6/8 anonim válasza:
Én voltam ukrajnában. Szinte a nagyrész oroszul beszél de ukránul is szóval "vegyesen" beszélnek
egy est hogy vegyesen beszélnek: mesélték nekem ,hogy a TV ben a riporter ukránul kérdezett a válaszoló pedig oroszul válaszolt
szóval csak ennyi. Ja és amikor étterembe voltam(természetesen ukrajnában) a felszolgáló ott is oroszul kérdezte meg hogy mit kérek.
7/8 anonim válasza:
6. vagyok nem est hanem eset bocsánat a félre írásért.
8/8 anonim válasza:
Kijevben pl. a lakosság nagy része ukrán anyanyelvű, de mégis az oroszt használja. A fiatalok főleg, mert, hogy az a "menő"... A szurzsikot meg nagyon lenézik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!